Pezsgőben posírozott lazac
Hozzávalók:
60 dkg lazac filé
3 dl rosé pezsgő
halak fűszerkeverék
10 dkg vaj
2 db friss édeskömény
2 szál póréhagyma
1 csokor friss kapor
1 csokor friss petrezselyem
só
bors
őrölt gyömbér
1 g fokhagyma
40 dkg burgonya
1 tojás
1 citrom
1 lime
A pezsgőt egy lábasba öntjük, teszünk bele egy evőkanál halak fűszerkeveréket, 3-4 citromkarikát, a feldarabolt póréhagymát. Forralni kezdjük, fölé teszünk egy szűrőt. A szűrőbe tesszük a halat, ami a fűszeres pezsgő gőzében fog megpárolódni. A szűrőbe -a hal mellé - teszünk kevés friss kaprot, friss petrezselymet, valamint a vaj felét.
Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a feldarabolt édesköményt és egy cikkekre vágott lime-ot. Közben a párolódó halat sóval, borssal és őrölt gyömbérrel ízesítjük. A meghámozott, kockára vágott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, majd megforgatjuk a vajas édesköményben, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a maradék felaprított petrezselymet, végül felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk, és alaposan összekeverjük.
A tojást beleütjük egy keverőkanálba, félig elmerítjük a fűszeres pezsgőben, és megfőzzük. A halat kivesszük a szűrőből, a tálra rendezett petrezselymes burgonyára tálaljuk, a tojást a halra tesszük.
Jó étvágyat!
Krampampuli
Hozzávalók:
2 db alma
2 db banán
2 db narancs
1 db ananász
4 db kivi
30 db kockacukor vagy 1 db süvegcukor
2 dl rosé pezsgő
3 dl édes pezsgő
½ citrom leve
½ lime leve
almássütemény fűszerkeverék
1 db rács 2 mm réssel
A gyümölcsöket megtisztítjuk, fajtától függően előkészítjük, kockára vágjuk, egy nagy tálba tesszük és felöntjük a kétféle pezsgővel. A tál tetejére teszünk egy sűrű rácsot, amin nem pottyannak át a kockacukrok. A rács tetejére tesszük a kockacukrokat, vagy a süvegcukrot, melyet meglocsoljuk a felmelegített rummal.
Meggyújtjuk, és hagyjuk rácsöpögni az égetett cukrot a gyümölcsökre. Közben megszórjuk almássütemény fűszerkeverékkel. Hidegen, bólés poharakban tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub