HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Fakanál fogódzó - iskolásan > Padlizsánkrémes falatkák - LAJOS MARI ISKOLÁJA

t: 3490

Padlizsánkrémes falatkák - LAJOS MARI ISKOLÁJA

Hozzávalók, 60 darab:

2 közepes padlizsán (kb. 1/2 kg)

1 közepes fej hagyma
1 mk. só
1 dl olaj
1 ek. citromlé
2 zacskó (120 db) sós kréker
2 paradicsom
néhány szál petrezselyem


1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, fél órára besózzuk, majd leöblítjük, jól kinyomkodjuk, és vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük õket. Forró sütõben (200 °C) puhára sütjük (kb. 30 perc).

2. Hagyjuk langyosra hûlni, majd evõkanállal kivájjuk a héjakból a padlizsánhúst, és hagyjuk egészen kihûlni.

3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a padlizsánmasszához adjuk, botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, a padlizsánpéphez keverjük.

4. Hozzáadunk 1 mk. sót, ízlés szerint frissen õrölt borsot és a szitakanálon átszûrt citromlé felét. Eleinte cseppenként, mintha majonézt készítenénk, belekeverjük az olajat, végül a maradék citromlét, és habosra-levegõsre felverjük. Jól záródó üvegedényben, befõttes üvegben, a hûtõben tároljuk.

5. Tálalás elõtt a krémet csillagbetétes habzsákba szedjük.

6. A krékerek tetejére rózsákat nyomunk, és kettõt-kettõt "összeragasztunk". A paradicsomokat megmossuk, magjaikat eltávolítjuk, nem túl vékony szeletekre, majd kis darabkákra-bóbitákra vagdossuk és a krém tetejére ültetjük. Petrezselyemlevélkékkel vidámítjuk

Változatok:

- olaj helyett 2 ek. kész majonézzel lazítjuk a padlizsánpépet
- a kész krémhez 1 ek. pirított szezámmagot, vagy durvára vágott diót adunk, esetleg 1-2 gerezd áttört fokhagymát

Italajánlat: könnyû, félszáraz vörösbor, hûs rozé, sör
(forrás: www.lakaskultura.hu)







2005.08.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok