LILAHAGYMÁS KÁPOSZTASALÁTA
40 dkg savanyú káposzta, rövidebb
szálakra vágva
2 nagy lilahagyma,
tisztítva, karikákra vágva
4 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
a díszítéshez: 1-2 rozmaringág
A káposztát a hagymakarikákkal óvatosan összekeverjük, az olajjal meglocsoljuk. Megsózzuk, a frissen őrölt borssal bőven meghintjük, és, ha szert tudunk tenni rá, a rozmaringággal díszítjük.
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 909 kJ/218 kcal
____________________________________________________________________________________
NARANCSOS KÁPOSZTA
25 dkg savanyú káposzta, kisebb darabokra vágva
2 narancs, meghámozva, kifilézve
1 sárgarépa, meghámozva, gyufaszálnyi csíkokra vágva
frissen őrölt bors
fél kiskanál porcukor
4 evőkanál olaj
a díszítéshez: citromfű
A káposztát a narancsgerezdekkel és a sárgarépacsíkokkal óvatosan összeforgatjuk. A borssal és a cukorral ízesítjük, az olajjal meglocsoljuk, a citromfűvel díszítjük. Natúr sertéssült vagy szárnyaspecsenye mellé kínáljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 1139 kJ/272 kcal
____________________________________________________________________________________
TARKA KÁPOSZTASALÁTA
1-1 sárga, zöld és piros húsú kaliforniai paprika,
kimagozva, vékony csíkokra vágva
1 kis vöröshagyma, tisztítva, felkarikázva
35 dkg savanyú káposzta, rövidebb szálakra vágva
5 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet
porcukor
só
frissen őrölt fehér bors
fél kiskanál pirospaprika
a díszítéshez: borsikafű (csombor)
A paprikacsíkokat a hagymával és a káposztával összeforgatjuk. Az olajat apránként az ecetbe keverjük, csipetnyi cukorral és sóval ízesítjük, majd a káposztára öntjük, a borssal és a paprikával megszórjuk. A csomborral díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 741 kJ/177 kcal
(forrás: Konyhamagazin)