HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Fűszeres almatorta

t: 960

Fűszeres almatorta

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt
1 tasak sütőpor
10 dkg hideg margarin
2-3 ek cukor
1 tojás
1-2 ek joghurt
1 tasak vaníliás cukor, csipet só, 1 ek fahéj
Töltelék:
4-5 alma
10 dkg darált dió
2 dl joghurt
2-3 ek cukor
fahéj, őrölt szegfűszeg, 1 ek méz

1. A kétféle lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott hideg margarint, a tojást, a cukrot, vaníliát, csipet sót, fahéjat, és kézzel összegyúrjuk, közben adunk hozzá annyi joghurtot, hogy szép sima, nem ragados tésztát kapjunk. Ezután amíg az almát, diót előkészítjük, a készre gyúrt tésztát betesszük a hűtőbe.

2. A diót megdaráljuk, az almát megpucoljuk, egyenletes szeletekre vágjuk.

3. A joghurtot egy tálkában összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és egy kis mézzel.

4. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elővesszük a hidegről, és 2/3 részét félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a tortaformába tesszük, magas tésztaperemet hagyva a szélén.

5. A darált diót beleszórjuk a tésztafészekbe, rárakosgatjuk szépen az almaszeleteket, több rétegben, amíg el nem fogy, majd a joghurtos öntetet egyenletesen rálocsoljuk.

6. A tészta kilógó peremét ráhajtogatjuk körben az almás töltelékre, a félretett maradék tésztából pedig tetszés szerinti formában rácsot teszünk a tetejére.

7. Sütőbe tesszük, és közepes lángon sütjük, amíg láthatólag kész elválni a tészta a papírtól (kb. 40 perc).
Kinálhatjuk porcukorral meghintve, és tejszínhabbal is.
(forrás: naturalap.hu)

2005.03.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok