HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Italozó > Cappuccino, fekete vagy melange?

t: 2127

Cappuccino, fekete vagy melange?

Az étkezések végén elmaradhatatlan egy csésze eszpresszó – állítják azok, akik egyszer már megérezték pozitív hatását. A tetején úszó lágy kávéhab erősíti ízét, nem engedi elszökni a finom aromáját, és védi a kihűléstől. Nem árt tudni, hogy az elkészítés módja miatt az eszpresszó kevesebb koffeint tartalmaz, mint egy csésze filteres kávé.

Az olaszok szerint sem élénkít fel jobban semmi egy csésze eszpresszónál vagy capuccino-nál. Isszák reggel, délben, este, csak alkalom adódjuon. A cappuccino tulajdonképpen eszpresszó tejjel és tejhabbal. A hagyományok szerint barna csészéből isszák, éppen olyan színűből, mint a kapucinus szerzetesek barna csuhája.

Hogy sokféleképpen el lehet fogyasztani kedvenc frissítőnket, ahhoz nem fér kétség. Hogy pontosan mi micsoda, szótárunkból most kiderül.


espresso: más néven kis fekete
macchiato: espresso kis tejhabbal
doppio: dupla espresso
ristretto: dupla espresso röviden
capuccino: espresso, tej és tejhab
latte: espresso és tej
latte macchiato: espresso, tej, sok tejhab
melange: bécsi pörkölésű hosszú kávé, tej és tejhab
amerikai kávé: bécsi pörkölésű nagyon hosszú kávé
mokka: kakaó, espresso, tej és tejszínhab
jeges kávé: készülhet jéggel (frappé) vagy fagylalttal (ice coffee)


2005.05.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok