A hagyma baktériumölő hatását már régóta ismerik, emellett gombaölő hatása is ismert. Fogyasztása fokozza a nyál és a gyomornedvek elválasztását, a bélműködést, megakadályozza a puffadást. A népi gyógyászatban a felső légúti megbetegedések kezelésére használták.
A hagymában lévő szulfidok jótékonyan hatnak a vérzsír- és koleszterinértékekre. Jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának rizikóját. Több tanulmány elemzése során bebizonyosodott, hogy a tea, az alma, a brokkoli és a hagyma a leggazdagabb forrása a flavonoknak, amelyek tanulmányok szerint 20%-kal csökkentik az említett betegségek megjelenésének lehetőségét.
A hagyma baktériumölő hatását már régóta ismerjük, de a szívre is jótékonyan hat
Már heti egy-kétszeri fogyasztása is jelentősen csökkenti a vastagbélrák kialakulásának lehetőségét. A húsokat süssük hagymával együtt, mert ezzel csökkenthetjük a karcinogének mennyiségét, amelyek a magas hőmérsékleten való sütésnél keletkeznek!
Blikk.hu