HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Olíva, te csodás!

t: 1246

Olíva, te csodás!

FRANCIA PARASZTSALÁTA

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg fagyasztott zöldhüvelyű bab, 2 tojás, 1-1 piros, sárga és zöld paprika, 1 fej lilahagyma, 1 fejes saláta, 4 paradicsom, 20 dkg fekete és zöld olajbogyó, 6 szardellafilé, 1 doboz tonhal natúr lében, 8 articsókaszív natúr lében. Az öntethez 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vörösborecet, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, bazsalikom, petrezselyem

A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, felnegyedeljük. A paradicsomot és a lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a salátát csíkokra vágjuk. A megtisztított zöldpaprikát ugyancsak csíkokra vágjuk. - A konzerveket lecsöpögtetjük, a tonhalat és a szardellafilét kisebb darabokra szedjük. Az öntethez az olajat kikeverjük az ecettel, majd zúzott fokhagymával, apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük. - Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel. Fekete és zöld olajbogyóval, articsókaszívvel díszítjük.

PIKÁNS NARANCSSALÁTA

Hozzávalók 4 személyre: 4 narancs, 10 fekete olajbogyó, 10 dkg mozzarella sajt, 1 evőkanál extraszűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors

A meghámozott narancsot felszeleteljük, a mozzarella sajtot kockára vágjuk, a kimagozott fekete olajbogyót félbevágjuk. - A narancsot tányérra rendezzük, megszórjuk a sajttal és az olajbogyóval. Sóval, borssal ízesítjük. Kevés extraszűz olívaolajjal meglocsoljuk.

CSIRKE ZÖLDSÉGRAGUVAL

Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész csirke, 2 szál sárgarépa, 2 zöldpaprika, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg aprószemű burgonya, 15 dkg fekete olajbogyó, 2 dl zöldségerőleves, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, pirospaprika

2 evőkanál olajban elkeverjük a sót, borsot és a pirospaprikát. A fűszeres olajjal megkenjük a csirke bőrét. Tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. - A burgonyát alaposan lesikáljuk és héjastól félbevágjuk, a zöldpaprikát kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. - A maradék, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 3 percig kevergetve pirítjuk. Sózzuk, majd az olajbogyóval együtt a csirkéhez adjuk. - Felöntjük a levessel és további 40 percig sütjük.

TOSZKÁN CITROMKRÉM

Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás 10 dkg cukor, 4 babapiskóta, 5 dl tejszín, 0,8 dl Marsala vagy más édes csemegebor, 3 citrom reszelt héja, 1-2 teáskanál citromlé, kandírozott citromhéj

A babapiskótát szétmorzsoljuk, borral meglocsoljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. - Belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az ugyancsak kemény habbá vert tejszínt. Végül belekeverjük a piskótamorzsát. - A habot formákba simítjuk és 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Csíkokra vágott, kandírozott citromhéjjal díszítjük.

Tippek
*Ízlés szerint több citromlevet is keverhetünk a krémbe, pikánsabb lesz. Naranccsal is készíthető.
*Ha a forma alját forró vízbe mártjuk, könnyen elválik a desszert az edény falától.

PANNA COTTA

Hozzávalók 4 személyre:
2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 zacskó (25 g) étkezési zselatin, 1 vaníliarúd, néhány csepp rózsavíz, mandulaolaj

A zselatinport a langyos tejbe tesszük. Hozzáöntjük a tejszínt, beletesszük a vaníliarudat, a rózsavizet és a cukrot. Folytonos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. - A kész krémet finom szűrőn keresztül formákba töltjük és 6 órán át hűlni hagyjuk.
A desszertet tálra borítjuk, párolt szilvát, körtét vagy szőlőt, esetleg mártást adhatunk hozzá.
(forrás: Gyöngy Online)


2005.05.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok