HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Érdekességek - Kultúrák > Online Sissi Múzeum

t: 3606

Online Sissi Múzeum

Tanárok, diákok, érdeklődők és történészek egyaránt találhatnak hasznos és érdekes információkat a nemrégiben elindított online Sissi múzeumban.
A habsburger.net címen elérhető online múzeum nem csak a Habsburg dinasztia tagjainak életét és uralkodását mutatja be, hanem Európa 640 évének gazdasági-, társadalmi és kultúrtörténetét is.
A nemesség mellett azokra a rétegekre is kitér, akik gyakran kimaradnak a történelemkönyvekből. Ilyenek például az udvari muzsikusok, akiknek a középkorban főleg az istentiszteletek alatt jutott fontos szerep.

Az online múzeum másik előnye, hogy a digitálisan hozzáférhető ezernégyszáz dokumentum egy részét a nagyközönségnek eddig sohasem tudták bemutatni, mostantól azonban mindenki számára elérhető.

A Habsburgok világa című kiállítás az 1278-tól 1918-ig terjedő időszakot dolgozza fel, de nem lineárisan, hanem linkek szövedékeként. Az osztrák kormány programjában is szereplő projekt két év alatt valósult meg, és a schönbrunni kastélyt is üzemeltető Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. Finanszírozta.

I. Ferenc József császár és magyar király felesége Sissi
Turizmus.com
Fotók – Hotdog.hu

Bartha Kata

2011.01.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Sissi
Sissi
Család
Család
Sissi - 1867
Sissi - 1867
Erzsébet császárné és magyar királyné, Sissi
Erzsébet császárné és magyar királyné, Sissi

Legfrissebb magazinok