HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Érdekességek - Kultúrák > Láthatatlan Kiállítás Budapest - Bízz vakon! - amikor az érzékeid vezetnek...

t: 2667

Láthatatlan Kiállítás Budapest - Bízz vakon! - amikor az érzékeid vezetnek...

Képzeld el, hogy kialszik minden fény… Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán.

A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.
Bízz vakon! - Húzz kényelmes cipőt! - 8-9 éves kortól ajánljuk!
Ha eljössz, Te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid.

Kéthetente pénteken, éjszakai nyitva tartással, kedvezményes belépőjeggyel várunk! Az éjszakai túrán, a megszokott módon vak vezető kíséretében, 15 percenként indítjuk a csoportokat!
19:00 órától érkező regisztrált vendégeinknek egy láthatatlan italt (sör, bor vagy üdítő) adunk ajándékba!

Az első ehhez hasonló kiállítás egy német úriember ötlete alapján évekkel ezelőtt valósult meg, és annyira sikeresnek bizonyult, hogy 14 európai ország után bejárta az Egyesült Államokat és Japánt.
A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúly-érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem, mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ.

A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed. A részvétel 15 percenként induló csoportokban lehetséges.
Különböző élethelyzeteket mutatunk be Neked, ahol megtapasztalhatod hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez…

A Láthatatlan Kiállítás Budapest másik helyszínén bemutatjuk Neked azokat az eszközöket és használati tárgyakat, melyeket a vak emberek nap mint nap használ.
Engedd, hogy megmutassuk, hogyan változik meg a világ körülötted és hogyan változol benne Te magad is!

Minden csütörtökön LÁTHATATLAN VACSORA.
Kellemes környezetben, felhőtlen légkörben, halk zene mellett tölthetsz el egy felejthetetlen vacsorát az utolsó helyszínünkön. Élj át élőzene kíséretében egy vidám, szórakoztató estét a barátaiddal.

Egy fárasztó nap végén ideje lazítani. Add át magad a LÁTHATATLAN MASSZÁZS élményének!
A Láthatatlan Kiállítás speciális masszázs szobájában gyógymasszőri oklevéllel rendelkező
vak munkatársaink várják vendégeinket egy frissítő, lazító, vagy éppen gyógymasszázsra.

Ingyenes szolgáltatásaink:
Botorkáló – kipróbálhatod a fehér-bottal való közlekedést
Ismerd meg a vakvezető kutyát – megmutatjuk miben és hogyan segít a vakvezető kutya
Rajzverseny – Álmodd meg a láthatatlant! Rajzold le, hogy milyen helyszíneket jártál végig
A várakozás elkerülése végett javasoljuk a regisztrációt
A programra másfél órát tervezz! 15-30 perc a kiállítás látható része és körülbelül 60 perc a láthatatlan túra.

A fehér bot története
Guilly d’ Herbemont francia grófnő a ’30-as években figyelt fel a vakokra leső veszélyekre a nagyvárosi utcák forgatagában. Rájött, hogy egy megkülönböztető, de ugyanakkor segítő tárgy támogatná a nem látókat. Ekkor ötlött fel benne a fehér bot gondolata, ami már távolról is feltűnő, ugyanakkor „hosszított karként” is használható, így a vakok az útpadkákat és a falakat baleset nélkül megtalálják, és képessé válnak az önálló közlekedésre. A bot 1938-ban lépte át Svájc határát, ahol törvénybe foglalva tudatosították a lakosságban jelentőségét és a közúti forgalomban elfoglalt kitüntetett szerepét.


Nyitva tartás:
H - P 12:00-20:00
Sz - V 10:00-20:00
Ünnepnap 10:00-20:00
Éjszakai nyitva tartás kéthetente pénteken 19:00-24:00-ig! Éjszaka a Láthatatlanban!

Megközelítés
Belépőjegyek
Bartha Kata

2010.10.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Életkép
Életkép
Fehérbot másképp a kézben
Fehérbot másképp a kézben
Életkép
Életkép
Életkép
Életkép

Legfrissebb magazinok