Az indiai konyha különlegessége a változatos fűszerezésben rejlik.
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
1 szál póréhagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál szezámmag
3 evőkanál szezámolaj
6 db zöldpaprika
30 dkg főtt burgonya
1 db főtt sárgarépa
6 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 db tojás
1 fej hagyma
olaj
só, bors
A csirkemellet felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük. A szezámmagot összekeverjük a zsemlemorzsával, a citromhéjjal, és az apróra vágott fokhagymával, majd az így kapott keverékben megforgatjuk a húst, és forró olajban készre sütjük.
A megmaradt morzsát egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a főtt burgonyával, a finomra vágott fokhagymával és hagymával, majd hozzáadjuk a póréhagymát is és burgonyanyomóval összetörjük.
A paprikát kibelezzük, majd belehalmozzuk a burgonyás tölteléket, felszeleteljük, és szezámolajban megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és mellette megpároljuk a főtt répát is. Az elkészült töltött paprikákat a szezámos csirkemellel tálaljuk.
rtlklub.hu