HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Szezámos csirkemell sült paprikával

t: 1992

Szezámos csirkemell sült paprikával

Az indiai konyha különlegessége a változatos fűszerezésben rejlik.


Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
1 szál póréhagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál szezámmag
3 evőkanál szezámolaj
6 db zöldpaprika
30 dkg főtt burgonya
1 db főtt sárgarépa
6 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 db tojás
1 fej hagyma
olaj
só, bors


A csirkemellet felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük. A szezámmagot összekeverjük a zsemlemorzsával, a citromhéjjal, és az apróra vágott fokhagymával, majd az így kapott keverékben megforgatjuk a húst, és forró olajban készre sütjük.

A megmaradt morzsát egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a főtt burgonyával, a finomra vágott fokhagymával és hagymával, majd hozzáadjuk a póréhagymát is és burgonyanyomóval összetörjük.

A paprikát kibelezzük, majd belehalmozzuk a burgonyás tölteléket, felszeleteljük, és szezámolajban megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és mellette megpároljuk a főtt répát is. Az elkészült töltött paprikákat a szezámos csirkemellel tálaljuk.


rtlklub.hu

2009.05.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok