Ma ismét egy finom desszertet készítünk.
Hozzávalók:
30 dkg tehéntúró
20 dkg liszt
4 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg aszalt szilva
10 dkg dióbél
10 dkg keserű csokoládé
A félzsíros tehéntúrót áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabot és a túrót. Az így kapott tésztát tortaformába töltjük, tetejét megszórjuk durvára tört dióval, darabolt csokoládéval, apróra vágott aszalt szilvával, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.
Puncsmártás elkészítése:
Hozzávalók:
6 db tojás
10 dkg porcukor
1 db citrom
6 dl tej
vaniliarúd
2 ek rum
1 db narancs
piros ételfesték
A vaníliát hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforraljuk. Egy tálban kikeverjük a tojásokat a porcukorral, majd belereszeljük a citromhéjat és folytonos kevergetés mellett lassan hozzáadjuk a forró tejet is. A vaníliamártásba belekeverjük a rumot, illetve a festéket, végül belereszeljük a narancshéjat, majd a túrós süteménnyel tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu