A halat minden oldalról beirdaljuk, alaposan besózzuk, majd tűzálló tálba tesszük, és kész is a remekművünk.
Hozzávalók:
60 dkg ponty
1 fej hagyma
25 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
3 ek olaj
1 dl fehérbor
1 dl víz
2 ek liszt
2 dl tejföl
1,5 l halalaplé
só
bors
A halat minden oldalról beirdaljuk, alaposan besózzuk, majd tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. Meglocsoljuk olajjal, fehérborral és vízzel, majd letakarjuk és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Miután elkészült, a zöldségeket és a visszamaradt zsiradékot egy edénybe öntjük, felforrósítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük alaplével, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Az így kapott lével tálaljuk a halat.
rtlklub.hu