HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Ízvilág > Diétás ételek ínyenceknek

t: 2167

Diétás ételek ínyenceknek

Kíváncsi vagy rá, hogyan maradhatsz egészséges tavasszal is? Nyolcrészes sorozatunkból megtudhatod! Ismerd meg te is a leghatásosabb gyógymódokat, és gazdagodj hasznos tippekkel. Az ötödik részben ínyenc diétás ételeket ajánlunk, melyek segítségével játszi könnyedséggel fogyhatsz.



Csirkeleves gazdagon

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 l húsleves (kockából), 1 db zeller, 1 cs. újhagyma, 4 szál sárgarépa, 2 db cukkini, 40 dkg burgonya, késhegynyi sáfrány, nagy cs. petrezselyem

Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk. A levest elkészítjük, beletesszük a húst, és felforraljuk. Közben a zellert, a hagymát, a sárgarépát felkarikázzuk, a cukkinit és a burgonyát felkockázzuk. A zöldségeket beleszórjuk a levesbe, hozzáadjuk a sáfrányt, majd tíz percig pároljuk. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Energiatartalom: 345 kalória



Halnyársak sárga rizzsel

Hozzávalók: 60 dkg halfilé, 4 garnélarák, 15 szem olívabogyó, 4 ek. citromlé, halfűszerkeverék, zöldfűszerek, 4 ek. olívaolaj, só, bors. Körethez: 2 csésze rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 mk. kurkuma, 2 paradicsom, 2 dl húsleves, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 1 piros kaliforniai paprika

Elkészítés: A rákokat megtisztítjuk, a halat felkockázzuk, majd egy-egy olívabogyót tűzve nyársra fűzzük. Megszórjuk a halfűszerkeverékkel, apróra vágott különböző zöldfűszerekkel, és a citromlével elkeverjük az olívaolajat, s a nyársakat megforgatjuk a páclében. Fóliába tekerve két óra hosszára a hűtőbe tesszük, majd megsütjük. A rizst felöntjük a húslevessel és annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott paradicsomot, elkeverjük benne a kurkumát, megsózzuk, s 15 percig főzzük. Miután a víz elpárolgott, a rizst 5 percig lefedve hagyjuk. Elkeverjük a párolt borsóval és zöldbabbal, valamint a feldarabolt paprikával.

Energiatartalom: 324 kalória



Tésztasaláta

Hozzávalók: 20 dkg főtt tészta, 1 cs. újhagyma, 2 db kaliforniai paprika, 4 db paradicsom, 1 ek. olívabogyó, 4 db virsli, 1 zacskó tetszés szerinti salátaöntet, petrezselyem, snidling

Elkészítés: A főtt tésztát mély tálba teszszük. Az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, kivesszük a magját, majd nyolcfelé vágjuk. A zöldséget felezett olívabogyóval a tésztához vegyítjük. A virslit felkarikázzuk és szintén hozzáadjuk. A salátaöntetből vízzel a leírás szerint marinádot készítünk, és a tésztasalátához keverjük. Ízlés szerint különböző zöldfűszerekkel, apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Energiatartalom: 337 kalória



blikk.hu

2008.03.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Csirkeleves gazdagon
Csirkeleves gazdagon
Halnyársak sárga rizzsel
Halnyársak sárga rizzsel
Tésztasaláta
Tésztasaláta

Legfrissebb magazinok