Hozzávalók:
4 szelet tengeri hal
1 db citrom
20 dkg liszt
3 dl sör
3 db tojás
só, bors
szerecsendió
olaj a sütéshez
paradicsomszószhoz:
1 fej hagyma
6 db paradicsom
3 ek olívaolaj
2 dl sör
petrezselyem
bazsalikom
só, bors
A halat csíkokra vágjuk, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével, majd állni hagyjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a lisztet és a sört, majd ízesítjük sóval, borssal, megmártjuk benne a halat és forró olajban megsütjük.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd ízesítjük bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal, felöntjük sörrel és megpároljuk. A sült halat a paradicsomos raguval tálaljuk.
rtlklub.hu