HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Füge befőtt magos keksszel

t: 2221

Füge befőtt magos keksszel

Már javában érik a mézédes füge! Főzhetünk belőle befőttet, és süthetünk hozzá sütiket.

Hozzávalók:

10 dkg barna kandiscukor
1 db vaníliarúd
1 dl vörösbor
15 dkg zöld füge
2 fahéjrúd

Kekszhez:
20 dkg liszt
1/2 tasak őrölt fahéj
18 dkg vaj
1 db vaníliarúd
10 dkg cukor
7 dkg pisztácia
5 dkg kesudió
5 dkg mandula
1 db tojás
½ tasak rumaroma

A kandis cukrot egy lábosban fahéjjal ízesítve megolvasztjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott fügét, a vaníliát és a vörösbort, majd összefőzzük.
Egy tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, majd habzsákba töltjük.

A sütőlapot kiolajozzuk, halmokat teszünk rá a tésztábaól, meglocsoljuk narancslével és 180 fokos sütőben készre sütjük.

rtlklub

2007.09.06

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok