A következő mexikói különlegességet a sajtok és fűszerek kedvelőinek ajánljuk.
Hozzávalók:
2 db sárga kaliforniai paprika
20 dkg morzsolt kukorica
30 dkg paradicsom
20 dkg reszelt sajt
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
6 db tortilla lap
1 evőkanál mustár
3 evőkanál olaj
guacamolehoz:
1 db chilipaprika
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db avokadó
1 evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
1 db lime
petrezselyem
só, bors
Egy tálban összekeverjük az olajat, a mustárt, a lime levét, majd hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, petrezselymet, fokhagymát, chilit és az avokádót, végül sóval, borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kukoricát, a kockára vágott kaliforniai paprikát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és a mustárt, majd összepároljuk. Az így kapott ragut tortillatésztába csomagoljuk, tűzálló tálra tesszük, ráhalmozzuk a guacamole-t, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben megsütjük.
Az elkészült batyukat friss paradicsommal, valamint a megmaradt guacamole-val tálaljuk.
rtlklub.hu