HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Déligyümölcs saláta

t: 1801

Déligyümölcs saláta

Déligyümölcs saláta - Ebben a nagy nyári melegekben nem is ajánlott és nem is bírjuk a nehéz zsíros ételeket. Ilyenkor elsősorban a könnyű zöldségekből és gyümölcsökből készült ételeket fogyasszuk szívesebben, mert ezek nem csak finomak és vitaminban dúsak, de fel is üdítik szervezetünket, valamint a folyadékbevitelt is megkönnyíti egy finom gyümölcssaláta elfogyasztása.

Hozzávalók:

Déligyümölcsök:
sárgadinnye, görögdinnye, kiwi, ananász, narancs, citrom.

Elkészítése:

A sárgadinnyét félbevágjuk, a magját kikaparjuk, majd kiskanállal vagy speciális kanál segítségével kis gömböket vájunk ki belőle.
A héjját nem dobjuk ki, mert ebben fogjuk tálalni a salátánka.
A többi gyümölcsöt is meghámozzuk és apró kockákra daraboljuk.
A feldarabolt gyümölcsöket egy tálba öntjük és citromlével / narancslével, valamint kevés triple sec-el meglocsoljuk.

A dinnye héjjába visszatöltve lehűtjük, majd a tejszínhabbal díszítve tállaljuk.


nice.hu

2007.08.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok