HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Nemzetközi töltöttkáposzta-főző verseny Röszkén

t: 1881

Nemzetközi töltöttkáposzta-főző verseny Röszkén

Huszonheten mérik össze főzőtudományukat Magyarországról és a határon túlról a nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyen, amelyet tizenharmadik alkalommal rendeznek meg szombaton a Csongrád megyei Röszkén.

A gasztronómiai megméretetésen legfeljebb háromfős csapatok indulnak, amelyek maguk gondoskodnak a főzéshez szükséges összes alapanyagról, fűszerről és kellékről, az egészségügyi előírások miatt a töltött káposztához szükséges darált húst azonban a szervezők biztosítják - mondta el az MTI-nek Ábrahám Gyöngyi szervező.

A verseny reggel nyolc órakor kezdődik, az amatőr és profi szakácsoknak pedig délben kell az egyéni fantázia szerint tálalt három darab töltött káposztát a zsűrinek bemutatniuk.

Az ételkompozíciókat a Frank Sándor és Faragó Sándor mesterszakácsokból, valamint Borbásné Márki Márta polgármesterből álló zsűri több szempont alapján értékeli. A helyezések eldöntésénél figyelembe veszik az egységes ízharmóniát, a szín és illatkompozíciót, a tájjellegű fűszerezést, ízhatást, valamint a tálalás esztétikai kivitelét.

A versenyzők annyi töltött káposztát készíthetnek, amennyit szeretnének, a szervezők csak a zsűrizésre kínált ételt kérik el, ha több káposztát főz egy-egy versenyző, magának kell gondoskodnia arról, hogy társakat találjon az ételköltemények elfogyasztásához. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezzel nem lesz gond.

Azok sem maradnak éhen, akik egyik bográcshoz, vagy fazékhoz sem kapnak meghívást, a remélhetőleg népes számú vendégseregnek és a rendezvény látogatóinak a helybéli vendéglősök készítenek töltött káposztát.

hirado

2007.08.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok