HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Zöldségkorma nan-nal

t: 1734

Zöldségkorma nan-nal

Az indiai étrend egyik legfontosabb étele a nan névre hallgató fűszeres kenyérlepény.

Hozzávalók:

2 evőkanál olvaolaj
10 dkg zöldbab
1 db burgonya
10 dkg gomba
1 csokor újhagyma
1 db padlizsán
1 db chilipaprika
só, bors
kömény
fahéj
koriander
curry
tésztához:
25 dkg fehér liszt
2 gerezd fokhagyma
1,5 tasak sütőpor
1 pohár joghurt
2 evőkanál tejszín
1 dl tej

Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a zöldbabot, a julienre vágott burgonyát, a szeletelt gombát, a csíkokra vágott újhagymát és a padlizsánt, majd sóval, borssal, köménnyel, fahéjjal, korianderrel, curryvel, és chilivel ízesítve összepároljuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a joghurttal és a tejszínnel, hozzáadjuk a sütőport, a zúzott fokhagymát, a tejet, az olvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk és kevés pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, sütőlapra tesszük és 180 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.

rtlklub

2007.07.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok