Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
30 dkg főtt burgonya
2 db tojás
10 dkg liszt
1 evőkanál joghurt
fél lime
2 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál szezámmag
1 dl víz
friss gyömbér
só, bors
olaj a sütéshez
öntethez:
4 dl joghurt
2 g fokhagyma
fél lime leve
fél citrom
1 db piros chili
friss koriander
őrölt kömény
Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, a szezámmag felét, a vizet és a joghurtot, majd sóval, borssal, lime lével és friss gyömbérrel ízesítjük, és alaposan összekeverjük.
A kelbimbót fogpiszkálóra tűzzük, megmártjuk a tésztában, és forró olajban kisütjük. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a maradék szezámmagot, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk benne a cikkekre vágott főtt burgonyát.
Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával, a lime és a citrom levével, hozzáadjuk az apróra vágott chilit és koriandert, valamint az őrölt köményt.
Miután összekevertük hűtőbe tesszük, és alaposan lehűtjük. Az így kapott mártással és a burgonyával tálaljuk az elkészült kelbimbót.
rtlklub.hu