Hozzávalók:
3 db csirkecomb
6 gerezd fokhagyma
1 doboz ananász konzerv
1 doboz barack befőtt
10 dkg földimogyoró
1 db édeskömény
25 dkg főtt rizs
5 dkg kesudió
1 db lime
só, bors
bazsalikom
koriander
snidling
curry
olaj
A csirkecombokat a csontok mellett bevagdossuk, megszórjuk curryvel, apróra vágott mogyoróval, ízesítjük fokhagymával, valamint sóval és borssal. A serpenyőt felforrósítjuk, megpirítjuk a combokat, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a kesudiót és a koriandert, és lefedve 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Az édeskömény felszeleteljük, a kesudiót durvára vágjuk.
Wokban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a kesudiót és az édesköményt, majd miután kicsit megpirult megszórjuk curryvel és ráöntjük a befőttek levét. Miután felforrt, hozzáöntjük a főtt rizst, a gyümölcsöket, és a friss fűszereket, és egy kevés pecsenyelevet, majd összeforgatjuk. Tálaláskor a rizst megcsepegtetjük limelével, megszórjuk mogyoróval, majd ráhalmozzuk a combokat.
rtlklub.hu