HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL > Telefonok

Miközben a világ az iPhone-gyilkosként beharangozott Samsung Galaxy S4 megjelenését (vagy legalább a premier végleges dátumát és a telefon árát) várja, a dél-koreai cég meglepetésszerűen egy újabb készüléket jelentett be a Galaxy-családban.
Alig fér el a farmerzsebben, röhejes vele telefonálni, a buszon ülve pedig mindenki látja, mit olvasunk rajta. A Samsung legújabb óriásmobilja mégis az év egyik legnagyobb dobása lehet sokak számára, mivel a Note 2 átlagos felhasználás mellett akár három napot is kibír egyetlen feltöltéssel, ráadásul még olcsóbb is az iPhone 5-nél.
Mi fér el két kőkeményre edzett, nagyjából száz négyzetcentiméteres üveglap között, amelyek közt csak 7,9 milliméter a távolság? A Sony jövőjének záloga, az Xperia Z okostelefon. Nem nagy túlzás azt állítani, hogy ezen a készüléken múlik a nagy múltú japán cég 2013-as éve.
Egyetlen óra kellett hozzá, hogy a Google új okostelefonja, az LG által gyártott Nexus 4 kezdőkészlete kifogyjon. A telefon kártyafüggetlen verzióját kizárólag a Google saját online boltjában, a Google Playen lehetett megrendelni, 299 dollárért (ez a fele az kártyafüggetlen iPhone 5 árának). A kínálatba való bekerülés után egy órával már az az üzenet fogadta a látogatókat, hogy a készlet átmenetileg elfogyott, és fel lehet iratkozni a várólistára.
Mostanáig a Samsung Galaxy S III egyértelműen a csúcstechnológiára utalt, a név a dél-koreai mobilgyártó legjobb készülékét takarta. Csütörtökön ez megváltozott, mert megjelent a mobil mini verziója, teljesen átlagos felszereltséggel.
A Sony egy második SIM-kártya foglalattal bővítette ki az ár-érték arányban kiváló Xperia tipót, ám ezen kívül semmi sem változott.
Milyen minőséget lehet elérni egy okostelefonba épített, 41 megapixeles kamerával? A Nokia új csúcskészüléke, a 808 Pure View fotós és videós képességeit hasonlítottuk össze riválisaival: egy iPhone 4-gyel, egy kompakt kamerával és egy profi DSLR fényképezőgéppel. Megdöbbentő eredmények születtek.
A Reaserch in Motion mostanában eléggé a gödör mélyén van. Piaci részesedése folyamatosan esik, és a veszteséges negyedévek is sorban követik egymást. Most viszont szerencsére valamelyest jobb hírrel kapcsolatba kerültek a címlapokra, ami már nagyon kellett.
Az Apple okostelefonjának következő generációs változata valószínűleg októberben kerül a boltokba. Egy céghez közeli elemző szerint a készülék teljesen új külsővel bír majd, és valószínűleg támogatni fogja a 4G-t is.
Külsőre olyan, mintha tizenöt évvel ezelőttről maradt volna itt – egészen a bekapcsolásáig, akkor ugyanis kiderül, hogy valami másról van szó. A Panasonic időseknek ajánlott mobilja, a KX-TU301 sok olyan extrát tartalmaz, amely megkönnyíti a használatot olyan felhasználóknak is, akik rosszul látnak vagy rosszul hallanak.
Bár a Samsung szeretné titokban tartani legújabb csúcsmobilja, a Galaxy S III specifikációját a bemutatóig, egyre több részlet kerül nyilvánosságra. A legutóbbi hibát a német Amazon követte el, amikor kitette oldalára a Galaxy S III-at. Eszerint a mobilt 599 euróért lehet majd megvenni Európában. A Galaxy S III-nak 4,7 hüvelykes Super AMOLED lesz a kijelzője. Egy 12 megapixeles kamerát tesznek bele és Ice Cream Sandwich fut majd rajta. A telefon belső tárhelye 16 vagy 32 GB-os lesz, ami nem is tűnik soknak, ha nem lesz benne microSD-kártyának slot, ez azonban nem derült még ki. A processzorról nem derült ki semmi, de a várakozások szerint négymagosat tesznek bele. Az Amazonról azóta leszedték a mobilt. A Galaxy S III-at valószínűleg május 3-án mutatják be Londonban.
Az Öreg Kontinensen a nyár derekától lesz kapható a Huawei mindössze 6,7 milliméter vastag Android ICS mobilja.
A Nokia aktuálisan legfontosabb készüléke nagy fiaskóval nyitott az USA-ban. A cég szimpatikusan kezeli a helyzetet.
Egyik legolcsóbb okostelefonjából csinált a Samsung két SIM-es készüléket. Rutinból oldották meg, pedig jobb is lehetett volna.
Internetezés, e-mailezés, fotózás, zenehallgatás, navigáció. Az új okostelefonok ezeket a funkciókat már mind tudják, de mivel az internetes piacterekről több százezer alkalmazást tölthetünk le hozzájuk, a lehetőségek száma szinte kimeríthetetlen. Melyik mobilt válasszuk a hatalmas kínálatból, ha egy igazán jó készülékre vágyunk? A Blikk a legokosabb és legnépszerűbb, Magyarországon is elérhető okostelefonok közül szemezgetett – természetesen a teljesség igénye nélkül.

Következő Utolsó