HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Telefonok > Mobil az idősebbknek

t: 3602

Mobil az idősebbknek

Külsőre olyan, mintha tizenöt évvel ezelőttről maradt volna itt – egészen a bekapcsolásáig, akkor ugyanis kiderül, hogy valami másról van szó. A Panasonic időseknek ajánlott mobilja, a KX-TU301 sok olyan extrát tartalmaz, amely megkönnyíti a használatot olyan felhasználóknak is, akik rosszul látnak vagy rosszul hallanak.A telefon külseje is árulkodó nagy gombjaival, amiket könnyű megnyomni. Kijelzője színes, de nem viszik túlzásba a színeket (128*160-as kijelzőn nehéz is lenne), a lényeg, hogy jól lehessen látni a betűket és számokat. A kijelzőn megjelenő karakterek viszonylag nagyok. Első használatkor kevés dolgot kell beállítani, a nyelvet (amely automatikusan a magyarra ugrik), a dátumot, az időt és máris használatra kész a mobil.

Alapból hangosra van állítva a készülék, hogy a rosszabbul hallóknak se kelljen ezzel bajlódni és bárhonnan meghallhassák, ha cseng a telefon. Ezen kívül a beszélgetés hangereje is kellően hangos ahhoz, hogy mindenki hallja, amit a vonal másik végén mondanak.A készülék menüje nagyon egyszerű, csak a legalapvetőbb funkciókat pakolták a telefonba, mint a telefonkönyv, üzenetküldés, híváslista, beállítások, óra/dátum beállítása és eszközök. Az Eszközök menüpont alatt is csak a SIM-kártyával kapcsolatos beállítások találhatók. Nincsenek rajta játékok, színes háttérképek, egyéb alkalmazások, melyek amúgy elengedhetetlen részei egy mai átlagos mobilnak.

A mobillal nem lehet internetezni, nincs rajta bluetooh, infra, wap vagy bármi hasonló funkció. Nincs a telefonban kamera, nem lehet rajta képeket nézegetni. Ez tényleg arra való, hogy telefonáljanak és üzeneteket küldjenek rajta. Zseblámpája azért van, de ez akár érthető is lehet, ha azt nézzük, hogy a sötétben be sem kell kapcsolni a mobilt, a telefon oldalán van egy nagy gomb, azt kell megnyomni és máris felvillan a lámpa.A mobil egyik legfontosabb funkciója a hátulján lévő hatalmas vörös gomb, ami egy segélyhívó. Hozzá lehet rendelni egy személyt, akit egy gombnyomással fel lehet hívni, ha erre szükség van. Olyat is be lehet állítani, hogy öt különböző telefonszámot hívogasson egymás után, amíg valamelyik fel nem veszi – tehát akár több családtagot, esetleg orvos telefonszámát is be lehet programozni.

Bár nagymama-telefonnak nevezik, a készülék nem az ötvenes-hatvanas generációnak készült, hanem az idősebbeknek, akik már nemcsak az unokákkal, hanem a dédunokákkal szeretnék tartani a kapcsolatot telefonon vagy sms-ben és már nem tudják használni az érintőképernyős csodamasinákat.

index


2012.04.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok