HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Telefonok > Közepes lett a Galaxy S III mini

t: 5434

Közepes lett a Galaxy S III mini

Mostanáig a Samsung Galaxy S III egyértelműen a csúcstechnológiára utalt, a név a dél-koreai mobilgyártó legjobb készülékét takarta. Csütörtökön ez megváltozott, mert megjelent a mobil mini verziója, teljesen átlagos felszereltséggel.

A Samsung szerint Európában sokan akarnak négyhüvelykes okostelefont, és a cég éppen ezért dobta piacra a Galaxy S III minit. De a készüléknek nemcsak a kijelzője zsugorodott négyhüvelykesre, hanem a mögötte lévő hardverek is egy-két fokozattal gyengébbek lettek. Bár a gyártó nem közölt árat és megjelenési dátumot, a mini változat egészen biztosan olcsóbb lesz, mint az eredeti.

A Galaxy S III mini kijelzője 800*480 pixeles, tehát a képpontok sokkal kevésbé sűrűn állnak rajta (233 pixel per hüvelyk), mint a 4,8 hüvelykes és 1280*800 pixeles Galaxy S III-on, amin ez az érték 305,96 pixel hüvelykenként.

Kinézetre a mini ugyanolyan, mint nagyobb testvére, de belül teljesen más. A processzora kétmagos és 1 gigahertzes, amelynek a teljesítménye meg sem közelíti a négyszer 1,5 gigahertzes nagyobb készülékét. Ez nem drámaian rossz a minitől, csak éppen teljesen átlagos. Az eredeti Galaxy S III nyolc megapixeles kameráját ötmegásra cserélték, a kijelző fölötti 1,9 megapixelest VGA felbontásúra, és a mobilhálózaton 14,4/5,76 megabit per másodperc maximális le- és feltöltési sebesség érhető el.Az jó hír, hogy a bluetooth csatlakozó 4.0-ás, van NFC, és a 8 vagy 16 gigabájtos beépített memória microSD kártyával bővíthető, az akkumulátor 1500 milliamperórás kapacitása azonban kevés lehet ahhoz, hogy egy egész napot átvészeljünk a konnektortól távol. A készülék előnye még, hogy a legfrissebb Android 4.1 fut rajta.

index

2012.10.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok