HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Európa

Edinburgh - Skócia vadregényes és távoli vidéke most egy lépéssel közelebb került: egy új járatnak köszönhetően Budapestről három óra alatt egyenesen Edinburghban találhatjuk magunkat. Hogy mit lehet élvezni a skót fővárosban?
Róma – Akad, aki szerint az olaszok csak feltalálni tudták a pastát, főzni már nem, míg mások úgy vélik, egyedül Itáliában ehetünk normális tészát. Igazságot tenni nem tudunk, azt viszont megnéztük, hogy milyen kulináris élményekre számíthatunk Rómában. Öt jótanács azoknak, akik enni akarnak az Örök városban.
Ha még nem voltál az írek földjén, akkor olvasd el cikkünket, mi eláruljuk, mi az a tíz dolog, ami miatt feltétlenül el kell jutnod oda.
Brit történészek a Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása címmel németországi luxus Hitler-túrát szerveznek – az utazás hihetetlen népszerű.
Salzburg városa környezete táji szépségeinek és városképe hasonlíthatatlan bájának köszönheti nemzetközi hírnevét. Az UNESCO döntése folytán Salzburg óvárosa különleges védelemre érdemes helyszínként került a világörökségi listára. A mai Salzburg számos világi és egyházi hatóság székhelye.
Igen kalandvágyó az a fekete gólya, mely a Börzsönyben, Bernecebaráti erdeiben született 2007-ben. A rákövetkező évben Biharugrán figyelte meg egy hazai madarász, majd Ő volt az, akinek tavaly március 31-én Hollandiában olvasták le a gyűrűjét. Az idén a skót tájakat vette célba, május 8-án itt találkozott vele először Mike P. brit madarász.
Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt
Alig tízórányi autóútra a magyar határtól, milliárdos sztárok közé csöppenünk
Röviden: merjed! Mitagadás, az elmúlt hetekben volt némi adok-kapok az athéni utcákon, a görögök közismerten profik, ha zavargásokról, vagy sztrájkokról van szó, de azóta megnyugodtak a kedélyek és a magyar nyaralókat sem fenyegeti veszély odakinn.
A Malév előző évi nyári menetrendjének visszatérő célállomásaként az ír főváros újra szerepel a légitársaság útvonalhálózatában, így alig több mint két óra repülés után máris a Guinness és a legendás ír whiskey földjén találjuk magunkat.
Sherry, flamenco, reneszánsz paloták, bikaviadalok és szikrázó napsütés – mindezt megtalálod Andalúziában és persze a térség fővárosában, Sevillában.
A spanyol szigeten nyáron a majd kétszáz strand, tavasszal pedig a több millió mandulafa nyújt lenyűgöző látványt. Ráadásul ilyenkor Mallorcán megúszhatod a tömegturizmus kevéssé áldásos hatásait is.
Velencében az a jó, hogy a legtöbb turista nem a szigeteken, vagyis a híres Velencében lakik, hanem a kevésbé izgalmas szárazföldön, és onnan járnak be mindennap - de sokan csak egy-két napra érkeznek, és bőven leköti őket az a rengeteg látnivaló, ami a kitaposott turistaösvényeken felbukkan.
Hangolódj a karácsonyra valamelyik európai város adventi vásárában! Persze nem muszáj külföldre menned, ajánlunk itthon is két programot.
Falusi turizmus, pirog, népzene és csodálatos természeti környezet. Lengyelország délkeleti részén a Kárpátaljai Vajdaságban jártunk, ahol Svejket is átölelhettem.

Következő Utolsó