HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > NŐI > Wellness

Ha igazi spa-élményre vágysz, de zúg a fejed az egzotikus hangzású kezelések arzenáljától, segítünk eligazodni a nagy holisztikus útvesztőben.
A masszázs egy ősi természetes gyógyító módszer. Napjainkban is nagyon népszerű és hasznos, mert biztonságos, nincsenek mellékhatásai és nem mérgező vagy ártalmas az egészségre.
A masszázs sokak számára ismert és egyben titkokat sejtető szó. Rengeteg irányzata alakult ki az idők folyamán kezdve az első emberektől a mai napig. Aki hallja e szót, eszébe villan egy kép, ahol a fehérbe öltözött masszőr az áldozatot simítja, dörzsöli, gyúrja, ütögeti, rezegteti, pedig e szó mögött sokkal több van!
Többen az extrém tevékenységek közé sorolják.! Talán azért, mert nem ismerik jótékony hatását! A finnek nemcsak, hogy megismerték, hanem életük részévé is vált. Mindenhová magukkal viszik, sokan még a nyaralásukra is , ezért nem ritka látvány a sátorban vagy egy hajón felállitott szauna sem. Közel 1,5 millió - ma is használatban levő - szauna található hazájukban. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden házban megtalálható. Az északi népek legendás teherbíró képességében, jelentős szerepet tulajdonítanak a szaunázásnak.
Egy fárasztó munkahét után nincs jobb időtöltés, mint elnyúlni, befelé fordulni és erőt gyűjteni a következő hétre. A töltekezés elengedhetetlen feltétele, hogy testünket, szellemünket megszabadítsuk a felesleges mérgektől és gondolatoktól. A teljes regeneráció érdekében nincs más hátra: izzadnunk kell!
Biztosan próbálták már párjával egymást masszírozni, és tudja, milyen megnyugtató, lazító tud lenni. Itt az ideje, hogy profi fogásokkal gazdagítsa repertoárját.
A masszázst már évezredek óta alkalmazzák fájdalomenyhítésre, különféle betegségek gyógyítására vagy csak egyszerűen a jó közérzet érdekében. Az ókori görög és római orvosok számára a masszázs számos testi nyavalya megszüntetésére és fájdalomcsillapításra szolgált. A középkorban minden, ami a testtel kapcsolatos volt, így a masszázs is háttérbe szorult. A XIX. században éledt újjá, a ma svédmasszázsként ismert technika elterjedésével.
A masszázst már régóta alkalmazzák a szépségápolásban, a gyógyításban, és most különösen népszerű a kövekkel való masszírozás. Hazánkban még kevesen ismerik, de Hollywoodban egyre divatosabb ez a fajta masszázs, amely kiválóan enyhíti a stresszt, ellazítja az izmokat, és segít az elalvásban. Többek között Mariah Carey is lelkes híve ennek a módszernek.
Tavaszi fáradság – mondhatjuk rá. Délre elpilledünk, kevesebb kedvünk van az estéhez is. Pedig már sokáig világos van, a nap is süt – mehetnék bármerre, megtehetnénk akármit. Csak az a fáradság… Felejtsük el! Töltődjünk fel!
Ha a tavalyi nyaraláson felszedtél néhány kilót – és azóta sem tudtad leadni – ugyanez idén nem ismétlődhet meg. Legjobb, ha már nyaralás előtt elkezdesz figyelni az alakodra. Ha megfogadod tanácsainkat, nem fogsz csalódni!
Sokan nem tudják, de kérhetjük kezelőorvosunkat, hogy – amennyiben javíthat állapotunkon – utaljon be minket méltán világhírû gyógyfürdőink egyikébe! Naptári évenként a kezelőorvosok két kúrát írhatnak fel, ami egyenként 15 alkalomból álló kezeléssorozatot jelent.
8-10 évvel ezelőtt a fitness volt a sláger. Először csak edzőtermek formájában ismerkedhettünk a fogalommal, majd megnyitották első, helyenként csak alagsori fitness termeiket a szállodák is, hogy minél több látogatót vonzzanak legalább egy hosszú hétvége erejéig. Néhány éve üstökösként csapott be a wellness, melynek sokáig jelentésével sem voltunk tisztában, de rögtön lesöpört minden fitness termet, és mára a szállodai szolgáltatások leggyümölcsözőbbike a gyógyturizmus mellett vagy azzal egy fedél alatt.
A bőrrák szinte járványszerű terjedése várható az elkövetkező évtizedben Európában, amennyiben a fiatalok nem mondanak le barnulási mániájukról, és nem hagynak fel a szoláriumok és napágyak mértéktelen használatáról
heti hajsza után mindenképpen megérdemeljük, hogy a hétvége egyik napját „feláldozzuk", és saját magunk kényeztetésére fordítsuk. Ehhez adunk ötleteket...

Első Előző