HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Érdekességek - Kultúrák

A levesbárok a múlt év gasztroszenzációi a fővárosban és vidéken. A pohárban elvihető olcsó, forró, friss ragulevesek, krémlevesek, gyümölcslevesek megkönnyítik a turisták, fogyókúrázók és főként a levesbár környékén dolgozók életét.
Megható történet zajlott az elmúlt napokban a Facebookon a szemünk előtt: egy utazási irodai kolléga gyűjtést szervezett, hogy az idős házaspár közösen utazhasson a tengerhez. A férj eredetileg csak feleségét tudta befizetni az útra születésnapi meglepetésként, akinek minden vágya az volt, hogy még egyszer láthassa a tengert. A pénz összegyűlt, a pár közösen utazhat, a szakmának emberségből ötös!
Fekete szarvasgomba, Bresse-i csirke, kézműves sajtok, Beaujolais borok és Chartreuse likőr Michelin-csillagos francia séfek társaságában - Lyon, Franciaország gasztronómiai fővárosa vendégszerepelt a napokban Budapesten.
Egyik olvasónk felfedezte a Google Earthön az arizonai Phoenix Goodyear repülőtéren a tavaly feburár elején becsődölt Malév repülőgépeit. A képeken jól kivehető a kék-fehér festés és a cég logója. A webes térképalkalmazásban, a Google Mapsen nem látszanak ilyen jól a járművek.
Ha egyetlen szóval kellene jellemezni a svájci Bázelt, a franciaországi Colmart és a németországi Freiburgot, akkor ezt mondhatnánk: ékszerdoboz.
December 5-én felvették a matyó népművészet – egy hagyományos közösség hímzéskultúrája és a Solymászat mint élő emberi örökség című örökség-elemeket Az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.
Budapesten egyre szaporodnak az alternatív városnéző túrákat kínáló cégek, amelyek a helyieknek szeretnék bemutatni a várost, ahol élnek. Úgy tűnik, hogy a városi sétákra elképesztően nagy az igény, a meghirdetett túrák többségére napok alatt telnek be a helyek, és már a kezdetben ellenséges közös képviselők is presztízsnek érzik, ha a házukat érinti egy ilyen séta. A túraszervezők szerint Budapesten még rengeteg felfedezésre váró titok lappang.
Interaktív látogatóközpontot, fesztiválcsarnokot és egy tematikus parkot is kialakítanak - minden létesítményt a kolbászkészítés jegyében.
„Nem véletlen, hogy a világ egyetlen nyelvében sem létezik az a kifejezés, hogy olyan szép, mint egy reptér” – állapította meg egy humorista. Igaz, egy repülőtérnek nem kell okvetlenül szépnek lennie, de azért megdöbbentőnek vagy ijesztőnek sem. Nézze meg, micsoda bizarr repterek működnek a világon!
Lovasközpont, élménypark, eladó hotelek, repülőtér, fürdőfejlesztés, luxusapartmanok, konferenciahotel felépítése - nagyszabású tervek várják Magyarországon az arab befektetőket.
Szoktak a gyerekkel tököt faragni? Mi szoktunk, bár az én képességeimmel és szerszámaimmal csak a legegyszerűbb formákra futja, még így is minden évben büszkén pakolgatjuk a tököket a bejárati ajtó elé. Kézügyesség és profi tökfaragó szerszámok nélkül (igen, természetesen ehhez is lehet venni a célra dedikált készletet) az egyszerű fejek mellett érdemes még a pöttyös dizájnra rámenni, én tavaly a férjem fúrógépét vettem kölcsön a pöttyözéshez, nagyon gyorsan igazán látványos eredményre jutottunk.
A címbeli szókapcsolat persze önellentmondás, hiszen a legtitkosabb úti célokról csak kevesen tudnak, ha meg már többen, akkor azok nem is annyira titkosak.
Franciákat a franciákhoz, olaszokat az olaszokhoz
A Cunard Line vállalat egykori zászlóshajója, a Queen Elisabeth 2 a jövőben 300 szobás úszó hotelként működik Dubaj kikötőjében.
Május harmincadikán, szűk két hónappal a londoni olimpia megnyitója előtt fogják kivilágítani a város jelképét, a Towert.

Következő Utolsó