HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Miből mit főzhetünk?

A piacon most hétvégén már biztosan jó néhány kofánál találunk medvehagymát, ami tavasz első igazi zöldsége.
Magyarország - Máig a legnépszerűbb eledelünk a kenyér, azt viszont kevesen tudják, hogy melyik fajta pékáru pontosan miből is készül.
Gondoltad volna, hogy a tönkölygaluskás pörköltet sziki ürömmel bolondítják meg? Titkos receptek az idei kalocsai fesztiválról!
A Receptklub szakácsa ezen a héten is különleges, mégis gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságokkal kedveskedett nekünk, most ezek közül választottunk ki néhányatmost ezek közül választottunk ki
A finoman illatozó zöld levelek feldobják ételeidet és hangulatodat. Ha megtanulsz velük ügyesen bánni, isteni csemegéket főzhetsz, és a betegségek is messze elkerülnek. Barátkozz meg a zöldfűszerekkel!
Tele van a fagyasztód a Szilveszterre vásárolt virslivel, és nem tudod mihez kezdj vele? Készíts színes, könnyű virslis salátákat, apró harapnivalókat, süteményeket családodnak vagy a barátaidnak. Gyorsan és könnyen elkészíthető recepteket ajánlunk!
Ezen a héten Kaszás Géza és Kovács Lázár olyan receptekkel kápráztatta el a közönséget, amelyeket sütőben kell elkészíteni. Bizonyára sokan szeretjük a csőben sült ételeket vagy a rakott krumplit, de a Receptklub két műsorvezetője ismét bebizonyította, hogy még mindig tudnak újdonsággal szolgálni a nézőknek. És mert nem feltétlenül egyszerűbb a sütőben elkészíteni az ételt, mint a serpenyőben, ezért most megmutatjuk a kedves olvasóknak, hogyan is készül az éttermekben és vendéglőkben is igen gyakori és kedvelt sertés Dubarry, és a borjúszűz Óvári módra.
A házi kenyérsütésnek megvan a maga semmihez nem hasonlítható varázsa - állítja szakácsunk, Kaldeneker György. A finom friss kenyér elkészítéséhez még kenyérsütő gép sem kell, csak némi bátorság.
A krumpli jóízű, egészséges, és nem hízlal. Utóbbi bizonyára sokaknak új információ. Mint ahogy az is, miképpen lehet változatos ételeket varázsolni az unalomig ismert burgonyából.
Ezt a téli gyümölcsöt többnyire csak gesztenyepüreként ismerjük, pedig a világ számos táján sokféle fogást készítenek belőle: leveseket, szószokat főznek, omlettet sütnek, vadhúsokat töltenek meg vele és kompótként kínálják.
Készítsünk odahaza rizstejet, mandulatejet, vagy szójatejet, ezekből tejfölt! A vegán konyha alapjául szolgáló és igen egészséges gabonatejek bárki számára elérhetők lehetnek.
Az illatos, hamvas szilvából nemcsak lekvárt készíthetünk, hanem süteményeket és savanyúságot is, sőt még a húsételeket is feldobhatjuk ezzel a gyümölccsel.
Helloween-napi tökleves - Tökös lasagne - Narancsos töksütemény - Tökrizottó parmezánnal - Grillezett sütőtök rucolával
Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai dekorációs kellékként, a nagyobb példányok azonban kiváló konyhai alapanyagként szolgálhatnak.
A szüretről a mulatozás jut az eszünkbe. De gondoljunk arra is, hogy a szőlő leszedegetése fáradságos munka. És hálásak lehetünk annak is, aki leleményesen ételeket készít belőle.

Következő Utolsó