HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > KÜLFÖLD

Tévedésből bombáztak le egy házat az amerikaiak Irakban. A támadásban többen meghaltak. Az amerikai hadsereg beismerte a tévedést.
Az utóbbi 30 év legsúlyosabb, özönvízszerű esőzéssel kísért orkánja tört a hétvégén Nagy-Britanniára.
Tizenegy nappal a szökőár pusztítása után a mentőosztagok hetvenéves férfit mentettek ki a romok közül Indonéziában. Az országban az elmúlt huszonnégy órában további 3000 holttestre bukkantak, így a katasztrófa sújtotta országokban az áldozatok száma már 156 108.
Elnökválasztásra készül a palesztin nép. A legesélyesebb jelölt a mérsékelt Mahmud Abbász, akit saját népe az Izraellel való megegyezésre legalkalmasabb vezetőnek tekint. A végeredmény szempontjából azonban az sem mindegy, mekkora győzelmet arat majd a győztes: legalább a szavazatok 60 százalékára szüksége lesz Abbásznak, hogy ne csak üres címet kapjon.
Hatalmas klórfelhő gomolyog Dél-Carolinában, az Egyesült Államokban, miután egy klórt szállító tehervonat összeütközött egy másik szerelvénnyel. A szerencsétlenségnek nyolc halottja és 240 sérültje van. Összesen 5400 embert kellett kitelepíteni.
Rohamléptékben gyűlnek a felajánlások a délkelet-ázsiai szökőár áldozatainak megsegítésére. A dzsakartai segélycsúcson részt vevő országok vezetőitől Kofi Annan ENSZ-főtitkár egymilliárd dollár azonnali segítséget kért. Annan szerint ugyanakkor ezt a pénzt nem szabad más segélyalapoktól elvonni, hanem új forrásokat kell mozgósítani. A segélyszervezetek szerint nem minden felajánlásból látnak majd ténylegesen pénzt a katasztrófa áldozatai.
A bibliai régészet elmúlt évtizedeinek legnagyobb botránya robbant ki, miután az izraeli rendőrség több száz régészeti lelet hamisításával és eladásával vádol három műkincsgyűjtőt és -kereskedőt, valamint egy paleográfust. Az izraeli rendőrség gyanúját egy egyiptomi műkincskereskedő alapozta meg, miután tel-avivi kocsmákban dicsekedett a hamisítványokkal. A perben az egykor a leletek valódiságát igazolók állnak a vádlók oldalán.
Az ENSZ főtitkára sürgős, egy milliárd dolláros segítséget kért a szökőár-sújtotta dél-ázsiai országoknak a segélyezés ügyében összehívott dzsakartai tanácskozáson.
Erős földrengés rázta meg csütörtök hajnalban Indonézia katasztrófa sújtotta vidékét. Egyelőre nem tudni, hogy okozott-e újabb károkat az utórengés.
Meghalt egy olasz kokaincsempész, amikor a gyomrában kilyukadt az oda rejtett 77 droggal töltött kapszula egyike.
Házi õrizetbe helyezték Augusto Pinochet volt chilei diktátort szerdán, miután a chilei legfelsõbb bíróság megerõsítette vád alá helyezését a Cóndor hadmûvelet idején elkövetett bûntettek miatt.
Egy sérült gép sokáig elállta az utat, de kedd délutánra sikerült szabaddá tenni a Banda Aceh-i repülőtér kifutóját. A segélyszállító gépek így újra leszállhatnak a december 26-i cunami által leginkább érintett térségben. A szökőár pusztítása nyomán legalább 145 ezren haltak meg Délkelet-Ázsiában. A magyar külügyminisztériumnak húsz, a térségben nyaraló magyar hollétéről nincs információja. Szerdán délben az összes uniós tagállamban 3 perces csenddel emlékeznek a délkelet-ázsiai katasztrófa áldozataira.
Egy utasokkal teli autóbusz Brazília Minas Gerais államában 8 méter magasságból, egy hídról a folyóba zuhant. A balesetben 11 ember meghalt.
Több mint százezer embernek egy hétre elegendõ élelmiszert juttatott el eddig a szökõár sújtotta indonéziai Aceh tartományba az FAO, az ENSZ Élelmezési és Mezõgazdasági Szervezete - jelentették be hétfõn a szervezet székhelyén az olasz fõvárosban, Rómában.
Tegnap óta fizetniük kell a 12 tonnásnál nehezebb teherautóknak a német autósztrádák használatáért, mégpedig átlag kilométerenként 12,4 centet.

Első  Előző  Következő  Utolsó