HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AKI A VIRÁGOT SZERETI... > Díszkert > Datura

t: 13014

Datura

Mindkét növény virága nagyon hasonló egymáshoz, csakhogy míg a mi növényünk virága rendkívül kellemetlen, bűzös szagú, addig a perui fás redőszirom virágai kb. 15 cm hosszú, 6-8 cm átmérőjű, nagyon kellemes, átható illatú, különféle színekben létező harang alakú szépségek.

A perui fás szárú datura évelő növény, amely ősszel nagy leveleit elhullatja és így teleltethető át, 8-10 C hőmérsékletű helyiségekben.

A növény tavasszal, a fagyok elmúltával, akár szabadföldbe is kiültethető. Egyébként a világos, meleg fekvést szereti és nagyon vízigényes. Télen a pihenési ideje alatt, viszont csak mérsékelten öntözzük.

Vegetációs időszakban gondoskodjuk a tápanyag utánpótlásáról, rendszeresen trágyázzuk. Leghatásosabban az érett marhatrágya vizes oldata. Erre a célra, 5-10 kg-os zsákos kiszerelésben, kertészeti árudákban vásárolhatunk teljesen érett, szagtalan marhatrágyát. Főleg a fiatal növények indulnak erőteljes növekedésnek az effajta rendszeres tápozás eredményeképpen. Sokszor egészen fiatal növények is meglepően hamar virágoznak és hihetetlen nagy harangokkal, hálálják meg gondoskodásunkat.

Szaporítani könnyen lehet magról is, de jobban ismert a fás szárú dugványokról nevelt csemeték A fiatal meggyökeresedet kis növényeket legalább háromszor - négyszer ültessük át, megfelelő méretű, egyre nagyobb, edényekbe, hogy gyökérzetük mimnél hamarább megerősödhessen.

Szeretik a dús humuszt, melyhez homokot és tőzeget is keverjünk megfelelő arányban. Mediterrán hangulatú kertekben, akár edényben, akár a szabadföldbe kiültetve, rendkívül színes és hangsúlyos ékességükkel feltétlen figyelemfelkeltő növényekké válnak.

Győrffy Rozália

(lakberendezes.hu)

Linkajánló:


Dísznövények2006.08.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok