HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Hal pácolva, tekerve, sütve

t: 4964

Hal pácolva, tekerve, sütve

Pácolt lazac

Hozzávalók: 60 dkg lazacfilé, 0,5 dl olaj, 2 evőkanál magos mustár, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, só, 1 szem citrom, 3 dkg vaj, 1 szál sárgarépa, 1-1 kicsi sárga és zöld cukkini, 15 dkg brokkoli, 12 dkg leveles tészta, 1 tojás, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl fehér bor, 4 evőkanál tejszínes krémsajt, 2 teáskanál finomra vágott bazsalikom

Elkészítés: A bekenjük a mustár és a petrezselyem keverékével, és hűtőben pihentetjük egy napot. Felszeleteljük a tisztított zöldségeket (ha a cukkininek nem kemény a héja, akkor nem kell megtisztítani), a brokkolit rózsákra szedjük. Minden zöldséget megfőzünk sós forró vízben, ügyelve arra, nehogy szétfőjön. Amikor megfőttek, vajon átforgatjuk, és megsózzuk. Ezt adjuk majd a hal mellé. A vajastésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. A krémsajtot összeforraljuk a tejszínnel, borral és a bazsalikommal. A halat megsózzuk, és kevés olajban kíméletesen megsütjük, majd rátesszük a kisült tésztára, mellétesszük a zöldségeket és a mártást.

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Mennyiség 4 adag
1 adag: 564 kcal

Tengerihal-tekercs

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg tengerihal-filé (lehet fagyasztott is), 1 kis szál sárgarépa, kb. 7 cm póréhagyma, 5 dkg zeller, halak-fűszerkeverék ízlés szerint
A főzéshez: 2 szem babérlevél, 1 citrom leve, 1 kis fej hagyma, 10 szem bors
A mártáshoz: 3 dkg vaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 evőkanál kapor gorombára vágva, só A körethez: 30 dkg brokkoli, 2 tojás sárgája, 50 dkg burgonya, 3 dkg vaj, 2 dl tej, só, reszelt szerecsendió ízlés szerint A tálaláshoz: citrom, kaporlevél

Elkészítés: A főtt burgonyát áttörjük. A répát, zellert, póréhagymát vékony csíkokra vágjuk, és a kiengedett halszeletekre tesszük, halfűszerrel ízesítjük, majd feltekerjük. Alufóliába csavarjuk. 6-8 dl vízbe beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, citromlevet, tisztított negyedelt hagymát. Amikor forr a víz, belehelyezzük az alufóliás halat, 15 percig lassan főzzük. Majd kiszedjük a vízből. Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és a hal főzőlevéből 1,5 decit. Kiforraljuk, beletesszük a kaprot, a tejszínt, majd 1-2 percig forraljuk. A brokkolit sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük. Az áttört burgonyát összekeverjük az olvasztott vajjal, és a forró tejjel, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, és tálaljuk.

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő 50 perc
Mennyiség: 4 adag
1 adag: 442 kcal

Tejfölös ponty

Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 0,5 dl olaj a sütéshez, 1 evőkanál liszt, só A raguhoz: 10 dkg húsos szalonna, 1 kis fej hagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg piros színű paprika, 5 dkg savanyú uborka, 2 dl tejföl, 1 teáskanál tárkony, só A körethez: 15 dkg kukoricadara, 2 dl tej, 3 dkg vaj, só

Elkészítés: A halakat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. A szalonnát kockára vágjuk, kicsit kipirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott hagymát, tovább pirítjuk. Amikor a hagyma kellően megpirult, rátesszük a kockára vágott paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, a felkarikázott uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és összepároljuk 5-6 percig, ha kell, pici vizet vagy fehérbort lehet aláönteni. Köretnek 2dl vizet és a tejet a vajjal, sóval felforraljuk, és gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Összeforraljuk 1-2 percig, hogy a dara megpuhuljon, és a kitálalt halas ragu mellé tálaljuk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 4 adag
1 adag: 532 kcal

Magvakban sült ponty

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pontyszelet, 3 dl olaj a sütéshez, 10 dkg tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió vegyesen, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, 1 tojás, 2 evőkanál liszt A marinádhoz: 1 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 cső színes paprika, só, 1 dl fehérborecet, 0,5 dl olívaolaj, cukor ízlés szerint, 2 szem babérlevél A tálaláshoz: ízlés szerint saláta, zöldségek, citrom

Elkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat, és összekeverjük a zsemlemorzsával. A lecsöpögtetett halszeleteket megforgatjuk a lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő olajban kíméletesen sütjük 5-7 percig. Ha megsült, kivesszük, tálra tesszük, és elkészítjük a pácot. Ehhez vékonyra metéljük a tisztított répát, hagymát és paprikát, a keveréket kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk 10 percet. Addig az ecetet összekeverjük kevés cukorral, olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálalásnál megmosott salátalevelekre tesszük a halat a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 4 adag
1 adag: 438 kcal

(holgyvilag.hu)

2006.07.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Tengerihal-tekercs
Tengerihal-tekercs
Tejfölös ponty
Tejfölös ponty
Pácolt lazac
Pácolt lazac

Legfrissebb magazinok