Mai hal: nem kékvérű, hanem kékre főzött pisztráng. Hogy ez mit jelent egészen pontosan, csak a receptben fogjuk elárulni, és csak a gyakorlatban fog kiderülni. Azaz: feltétlenül el kell készíteni!
Hozzávalók
* babérlevél
* bors
* burgonya 60 dkg
* citrom
* ecet
* hagyma 10 dkg
* petrezselyem 1 csomag
* pisztráng 60 dkg
* répa (sárga) 10 dkg
* só
* vaj
Felforraljuk a vizet, beletesszük a babérlevelet, a sót, a zöldségeket, az egész borsot végül az ecetet és a pisztrángot.
Valójában a pisztráng bőrének kékes szürke színét az ecet váltja ki.
Köretnek a szokott módon petrezselymes burgonyát készítünk.
Tálalásnál ugye nem felejtkeznek el a citromgerezdről?
Jó étvágyat kívánunk!
Borajánlat:
Mátraaljai Muscat Ottonel
mitfozzunkma.hu