HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Apátsági halsaláta

t: 3168

Apátsági halsaláta

A mustárt elkeverjük a borecettel, az olívaolajjal és az apróra vágott ringlivel.

Hozzávalók:

2 ek mustár
1 ek borecet
2 ek olívaolaj
5 dkg ringli
1 fej lilahagyma
2 db paradicsom
25 dkg főtt burgonya
4 db főtt tojás
2 g fokhagyma
30 dkg zöldbab
5 dkg olívabogyó
1 fej saláta
1 doboz olajos tonhalkonzerv
só, bors

A salátát feldaraboljuk és összeforgatjuk a halas mártással. A lilahagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és a főtt burgonyát felkockázzuk és a salátához adjuk. A főtt tojásokat feldaraboljuk, a fokhagymákat pedig apróra vágjuk és a salátához keverjük. A zöldbabot sós, citromos vízben puhára főzzük, lehűtjük, majd két-három centiméteres darabokra vágva a tálba tesszük. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót és ízesítjük sóval és borssal, majd alaposan összeforgatjuk. A nagyobb salátaleveleket tálra rendezzük, ezt használjuk tányérként a tálaláskor. Belehalmozzuk a ringlis mártással összeforgatott zöldségeket. Tetejére díszítésként cikkre vágott főtt tojást, felkarikázott lilahagymát és olívabogyót teszünk, majd az egész ételünket megszórjuk tonhalhússal.


Becsinált csirke petrezselymes rizzsel

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1/2 csirke
3 ek olívaolaj
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
14 db karalábé
20 dkg zöldborsó
1/2 db zeller
2 dl húslé
1 cs petrezselyem
3 dl tejszín
4 adag főtt rizs
só, bors

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk majd olívaolajon megpároljuk. A csirkét feldaraboljuk, majd a hagymás olajon pirítani kezdjük. A sárgarépát, a fehérrépát, és a zellert batonokra vágjuk és a csirkéhez adjuk. Felöntjük húslével, majd felforraljuk. Miután felforrt, beletesszük a batonokra vágott karalábét is és összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a zöldborsót, majd megszórjuk petrezselyemmel. Ezután ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük. Mikor a zöldségek megpuhultak és a hús is elkészült, hozzácsurgatjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. Mellé köretként párolt rizst kínálunk.

rtlklub.hu

2008.10.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok