HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL > T-Mobile hírek

November 29-től előrendelhető a Telenornál a Nokia Lumia 920. A finn gyártó legújabb csúcskészüléke az első olyan Nokia okostelefon, amely Windows Phone 8 operációs rendszerrel fut.
A Magyar Telekom nettó vesztesége 7,457 milliárd forint volt 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 64,378 milliárd forint nyereséggel, a bevételek egy év alatt 2 százalékkal, 597,6 milliárd forintra mérséklődtek.
A T-Mobile az országban elsőként indított negyedik generációs LTE hálózat (Long Term Evolution) alapú, gyors mobilinternet szolgáltatást. amelyet kezdetben Budapesten a lakosság 40 százaléka érhet el.
Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az előfizetők védelme érdekében hatósági határozatban tiltotta meg a Magyar Telekomnak, hogy mobilinternetes díjcsomagját minden új előfizetője számára automatikusan, kérés nélkül aktiválja, esetenként akár tízezres számlákat generálva az ügyfeleknek. Az NMHH hivatalból vizsgálja a Telenor és a Vodafone hasonló szolgáltatásait is.
A T-Home Vivicittá keresi Magyarország legjobb futódalát
Februárban körülbelül húszezerrel nőtt az aktív mobilnetezők száma, és a T-Mobile ügyfeleinek száma átlépte a félmilliót. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság gyorsjelentései közül a mobilinternetesben vannak a legizgalmasabb adatok, mert ez a piac elég dinamikusan növekszik, és teljesen más erőviszonyok alakultak ki, mint a mobilos hanghívások piacán.
Az okosmobilok piaca napról napra bővül: a T-Mobile 2010 év végi adatai szerint hazánkban idén karácsonykor már minden harmadik eladott új készülék ebbe a kategóriába tartozott. Ma Magyarországon mintegy 15 százalék az okostelefonok részesedése a használatban lévő mobilok között. Szakértők szerint a robbanásszerű bővülés azzal magyarázható, hogy most találkoztak a technikai feltételek és az emberi igények, mely hosszú távon a digitális szakadék csökkenéséhez vezethet.
A Magyar Telekom Nyrt. 32,4 milliárd forint nyereséget ért el az idén az első félévben, 27,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A bevételek 7,1 százalékkal 297,8 milliárd forintra csökkentek a tavaly azonos időszakihoz képest.
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) beperelte a T-Mobile mobilszolgáltatót tisztességtelen szerződési feltételek alkalmazása miatt.
Január közepe óta boltban kapható eszközökkel is teszteli a T-Mobile a negyedik generációs mobilhálózatokat. Már elérték a 48 megabites sebességet.
Drágán megfizetett a T-Mobile a két héttel ezelőtti hálózati problémáért. A közvetlen kár is százmilliós nagyságrendű, de még ennél is többe kerülnek a cégnek azok az ajándékpercek, amivel az ügyfeleit kárpótolja.
A pénteki káosz után újabb - ezúttal kisebb - üzemzavart tapasztaltak a T-Mobile ügyfelei.
A Magyar Telekom hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a hiba mértéke nem haladta meg a vállalt 99,8 százalékos rendelkezésre állási mutatót, ezért nem keletkezett kötbérfizetési kötelezettség. A Magyar Telekom az általános szerződési feltételeiben a probléma jellegének megfelelő hiba kijavítására vállalt határidőt nem lépte túl.
Az ország számos területén elérhetetlen volt a T-Mobile hálózata, a délután fél négyre kijavított hiba a szolgáltató szerint az előfizetők jelentős részét érintette. A vállalat szerint nem kötelesek kötbért fizetni a szolgáltatás kiesése miatt, de hálózaton belül lebeszélhető ingyen tíz perccel kárpótolnák az előfizetőket.
A német T-Mobile túl alacsonynak találja az O2 és a Vodafone hétvégén tett, egyenként több mint 3,5 milliárd fontos ajánlatait brit leánycégére, a T-Mobile UK-re. A cég "kezét" legszívesebben a France Télécomhoz tartozó Orange mobilszolgáltatónak adná, amely ugyancsak érdeklődik a felvásárlási lehetőség iránt - írta a brit The Guardian a T-Mobile-hoz közelálló körökre hivatkozva.

Következő Utolsó