HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > T-Mobile hírek > Az angol T-Mobile-t a France Télécom vásárolhatja fel

t: 3316

Az angol T-Mobile-t a France Télécom vásárolhatja fel

A német T-Mobile túl alacsonynak találja az O2 és a Vodafone hétvégén tett, egyenként több mint 3,5 milliárd fontos ajánlatait brit leánycégére, a T-Mobile UK-re. A cég "kezét" legszívesebben a France Télécomhoz tartozó Orange mobilszolgáltatónak adná, amely ugyancsak érdeklődik a felvásárlási lehetőség iránt - írta a brit The Guardian a T-Mobile-hoz közelálló körökre hivatkozva.

Az Orange-zsal való összeolvadástól több száz millió fontos megtakarítást remélnek, és még akkor is az Orange-ot részesítenék előnyben, ha ez a francia cégnek többségi részt jelentene a jövőbeni közös vállalatban.

A Deutsche Telekom - a T-Mobile anyacége - nem kommentálta az értesülést.

A Vodafone és az O2 mobilszolgáltatók mindegyike 3,5 milliárd font feletti ajánlatot tett a T-Mobile brit leánycégére - jelentette a The Sunday Times a hétvégén. Döntés a következő hetekben születhet az ajánlatokról.

A T-Mobile UK, amelynek sorsáról már hónapok óta folynak a találgatások, 15 százalékos részesedésével a negyedik brit mobilszolgáltató. Az ajánlattevők bármelyike számára brit piaci elsőséget jelentene a T-Mobile UK megszerzése.

A T-Mobile brit leányvállalata csökkenő bevétellel és ügyfélvesztéssel küzd a brit piacon.

index

2009.09.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok