HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > T-Mobile hírek > Gyorsított mobilhálózatán a T-mobile

t: 5505

Gyorsított mobilhálózatán a T-mobile

A T-Mobile az országban elsőként indított negyedik generációs LTE hálózat (Long Term Evolution) alapú, gyors mobilinternet szolgáltatást. amelyet kezdetben Budapesten a lakosság 40 százaléka érhet el.

A cég közleménye szerint a szolgáltatás három hónapos tesztelés után indult el. A tesztélésben több százan vettek részt. A T-Mobile szerint a hálózatfejlesztés 2012-ben is folytatódik: a tervek szerint a szolgáltató idén Budapest egész területére kiterjeszti a 4G/LTE lefedettséget.

A tesztelők tapasztalatai alapján a 4G/LTE hálózat a korábbi mobiltechnológiáknál lényegesen gyorsabb: a webböngészés és az online játék a szélessávú vezetékes internet használatához hasonló élményt ad – áll a közleményben.

A Magyar Telekom tavaly májusban jelentette be, hogy újgenerációs mobilinternet-hálózatot épít az Ericsson közreműködésével. A felek a szerződés összegét üzleti titokra való hivatkozással nem árulták el, a cég csupán azt közölte, hogy a következő években mintegy 30 milliárd forintot költ hasonló fejlesztésekre. A beruházás a hálózat gyorsulása mellett 50 százalékos energiamegtakarítással jár. A vállalat célja az, hogy 2013-ra az ország közel teljes területén elérhető legyen a másodpercenként 21 megabites sebesség.

index

2012.01.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok