HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > FÉRFI > Karrier - Üzleti negyed

Nem érted, hogy csinálja az a bizonyos kollégád, hogy mindenhol ott van, mindenkivel barátkozik és mindenről tud? Tippjeink segítségével te is sikeresebb lehetsz a munkádban és a munkahelyeden.
Ötödével csökken a Nobel-díj összege a túlköltekezés miatt. Az idei évtől így 10 millió helyett 8 millió svéd koronát (266 millió forintot) kapnak a díjazottak - jelentette be a hétfőn a Nobel Alapítvány.
Egyedülálló programba kezdett a falu. A településen a Szociális Földprogram keretében zöldséget és gyümölcsöt termelnek a helyiek, s a földeken dolgozók fizetést kapnak segély helyett.
Az állásinterjúk egyetlen dologra valók: megtalálni a lehető legjobb jelöltet a meghirdetett állásra. Néha talán érezhető, hogy a feltett kérdések célzatosak, illetve tudatosan hangoznak el, hogy tetten érjék a jelentkezőt; vajon akarja-e a munkát igazán vagy sem.
A jó kollegiális viszony, a kellemes munkahelyi környezet nemcsak azért kívánatos, hogy alkalomadtán segítséget kérhess munkatársaidtól, konzultálhass velük egy-egy feladat kapcsán. Ha baráti légkörben, oldott hangulatban dolgozol, hatékonyabban teljesítesz!
Az állítólagos korrupció megszüntetésére nincs koncepció. Új rokkantnyugdíjszabályok léphetnek életbe az idén - feltéve, hogy a születőben lévő terveket a kormány és a parlament is elfogadja. Bevezetnék a rehabilitációs járadékot, a munkába állást támogatnák jobban, és a minősítési rendszer is megújulna.
A videós portálokon többnyire zenei klipeket vagy vicces, humoros rövidebb felvételeket szoktak megjelentetni. Egyelőre még szokatlan, hogy az álláskeresők felrakják saját videóikat.
Az ivás fontos része a karrierépítésnek - állítják amerikai kutatók. Bookmarkolja a Velvet bizonyító erejű cikkét, házastársi vitáknál még jól jöhet.
A hatalom rossz, megrontja az embert, rossz cselekedetre csábít, bepiszkít – legalábbis ezt gondolják a fiatal hazai vezetők. Két magyar kutató összesen ötven 30–36 év közötti felső vezetőt, vállalkozót, illetve néhány középvezetőt kérdezett eddigi életútjáról, karrierjéről, többek között a hatalomhoz való viszonyáról.
A CV (azaz az állások megpályázásához nélkülözhetetlen szakmai önéletrajza) alighanem az egyik legfontosabb dokumentum, amit az ember csak létrehozhat a saját érdekében az élete során. Mégis az emberek többsége legfeljebb egy órát fordít rá, hogy összedobja.
Udvariasság, magabiztosság kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk a magánéletben és hivatásunkban egyaránt. Ám ez még nem elég. Szükség lesz tiszteletre, türelemre, bátorságra, sőt merészségre is.
Kettőt fizetsz, hármat kapsz. Nem samponból vagy üdítőből, hanem egyetemi évekből. Az olasz felsőoktatási intézmények így csalogatják a hallgatókat: aki nálunk tanul, a három évből csak kettőre kell, hogy tandíjat fizessen - hirdetik a tudományos karok.
Az Európai Bizottság szerint diszkriminálhatók a dohányzók álláskeresésnél. Sokba kerülnek a dohányosok a munkáltatóknak.