HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Karrier - Üzleti negyed > Hat éve nincs munkanélküli Belecskán!

t: 4950

Hat éve nincs munkanélküli Belecskán!

Hat éve nincs tartós munkanélküli, öt éve pedig nem kell rendszeres szociális segélyt adni senkinek a Tolna megyei Belecskán. A településen a Szociális Földprogram keretében zöldséget és gyümölcsöt termelnek a helyiek. Ezekből jut az iskolának, a helyiek is vihetnek haza és még eladásra is jut bőven. A földeken dolgozók fizetést kapnak segély helyett. Az országosan egyedülálló program a regionális munkaügyi központnak is feltűnt, ezért arra kérték a polgármestert, hogy adjon tanácsokat a többi önkormányzatnak is.

A gyümölcstermesztést először az asztalnál tanulják, majd a földeken is gyakorolják a helyiek Belecskán. Azt tanulják, hogyan kell gondozni a zöldséget és a gyümölcsöket. Napi 8 órában dolgoznak és a minimálbért kapják érte. Belecskán öt éve senkinek nem kellett szociális segélyt adni. Mindannyian kint dolgoznak a földeken.


"Tízéves a programunk, fél hektárról 25 hektárra nőtt, jelenleg 22 ember dolgozik és a hónap végéig, tehát május elsejével további 5 embert veszünk fel" - mondta el a Független Hírügynökségnek Jakab Róbert polgármester.

A sikeres programra a munkaügyi központ is felfigyelt. Arra kérték a polgármestert, adjon tanácsokat, amit a többi település is alkalmazhat. A polgármester programját a központ régiószerte népszerűsíteni szeretné.

"A munkaügyi központ az egész dél-dunántúli régió polgármesterei, illetve egyéb érdeklődők számára összeállított egy négy állomásból álló rendezvénysorozatot" - mondta el a Független Hírügynökségnek Bebicsné Tóth Krisztina, a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Tamási kirendeltségének vezetője.

Az önkormányzat azt tervezi, hogy jövőre a zöldség- és gyümölcstermesztésen kívül csirketenyésztéssel is foglalkoznak majd. Ez még 5 embernek adhat munkát.


hirado.hu

2009.04.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok