HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Karrier - Üzleti negyed > Közös ivásban a karrier titka

t: 5096

Közös ivásban a karrier titka

Többet keresnek azok, akik néha fogyasztanak alkoholt, mint a józan életűek - állítják amerikai kutatók, akik az ivást mint szociális tevékenységet vizsgálták.

A Journal of Labor Research című munkaerő-piaci szaklapban közzétett tanulmány szerint az alkoholfogyasztóknak 10-14 százalékkal magasabb a fizetésük, mint azoké, akik teljes absztinenciában élnek. Az antialkoholistáknál még az alkalmanként, "a társaság kedvéért" ivók is többet keresnek: ők 7 százalékkal visznek többet haza. "A társasági ivók kapcsolati tőkét nyernek" - mutat rá az összefüggésre Edward Stringham, a San Jose-i Állami Egyetem közgazdaság-professzora, a Bethany Peterssel közös tanulmány társszerzője. "Ez a tevékenység ugyanis egyfajta networking, kapcsolatépítés, ami idővel nagyobb fizetési csekkek formájában kamatozik is".

A szerzők azt állítják, kiinduló teóriájuk az volt, hogy akik isznak, jobb kapcsolatteremtők, mint az absztinensek. A vizsgálat azonban - amellett, hogy ezt igazolta -, azt is bebizonyította, hogy az alkoholfogyasztók szélesebb ismeretségi körrel rendelkeznek, ez pedig segíti őket az érvényesülésben, mert ezáltal jobb munka- és üzleti lehetőségekről is értesülhetnek. "Egy kis iszogatással jobb és közvetlenebb kapcsolatokat tudnak kiépíteni ügyfeleikkel és munkatársaikkal, több lehetőségük van új emberek megismerésére és fontos, új kapcsolatokat nyerhetnek".

A vizsgálat azt is megmutatta, hogy míg az alkoholizáló pasik átlagosan 10 százalékkal keresnek többet, mint a nem-ivók, a nőknél ez az arány 14 százalék absztinens nemtársaikhoz képest. Ugyanakkor míg a férfiaknál, akik az iszogatást bárokban és sörözőkben teszik, további 7 százalékos jövedelemnövekedést eredményez a szociális tevékenység e formája, a nőknél nem mutattak ki ilyen különbséget. "Ez azért lehetséges, mert a nők kapcsolataik ápolását ritkábban szokták bárokban és sörözőkben végezni" - vélik a kutatók.

(velvet.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség2006.09.20

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok