HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Karrier - Üzleti negyed > Álláskeresőknek segíthet a YouTube

t: 5124

Álláskeresőknek segíthet a YouTube


Az új divat nemcsak az álláskeresők körében örvend egyre nagyobb népszerűségnek, de a munkaadók között is. Utóbbiak ugyanis rájöttek, hogy a szokványos állásinterjúknál sokkal jobb megoldás, ha az adott állásra pályázók előzetesen elküldik a saját videóikat, így könnyebben választ kaphatnak az őket érdeklő kérdésekre. Ráadásul így sokkal emberközelibb az egész folyamat, nem annyira kimért és ez is elősegítheti a munkaadók számára a végső döntés meghozatalát.

Az új megoldás elsősorban az Egyesült Államokban, ott is a média- és a szórakoztatóiparban népszerű. Az első online álláshirdető cégek azonnal reagáltak. A Jobster.com üzemeltetői például már azon fáradoznak, hogy az álláskeresők a saját profiljaik mellett egyúttal létrehozzák és feltegyék a világhálóra a bemutatkozó kis videóikat is.

A megoldás nemcsak, hogy emberközeli, de a munkaadók sok pénzt és időt is megtakaríthatnak a számukra legmegfelelőbb jövőbeni munkatárs kiválasztásakor, hiszen eleve szűkíthetik a szóba jöhető jelöltek számát vagy azonnal rátalálhatnak a legszimpatikusabb jelentkezőre.
Jó példa az álláshirdető videókra Alekszej Vaynernek, a Yale egyetem egyik hallgatójának esete, aki befektetési bankár szeretett volna lenni az UBS AG svájci pénzintézetnél. Egy videót küldött el a céghez, amelynek címe "Semmi sem lehetetlen" volt. Vayner bemutatta karatetudását, súlyemelési és táncképességeit. Valahogy a videó célt tévesztett, Vayner felvétele kikerült a YouTubera, a hőn áhított állást viszont nem kapta meg.

A bátor vállalkozók választhatnak, hogy maguk válaszolnak a cégek által előzetesen elküldött kérdésekre, vagy felkérik valamelyik ismerősüket vagy családtagjukat, hogy játssza el a képzeletbeli állásinterjún a munkaadó szerepét. Bármilyen szöveg felolvasása ugyanakkor gyakorlatilag tilos és célszerű a munkáról beszélni, nem a hobbikról, de a kreativitás nem árt. Szintén ügyelni kell arra, hogy se túl komorak, se túl vigyorgósak ne legyünk. Mindkettő visszatetsző lehet. Végül a kész felvételt aztán elég csak feltenni az álláskereső hirdetésünk mellé. Így, ha nem is garantált a siker, de az esélyünk nagyobb egy állás elnyerésére.

(sg.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség
 
Fel-mlm2006.12.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok