HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Karrier - Üzleti negyed > Így legyél sikeres a munkádban!

t: 4750

Így legyél sikeres a munkádban!

Nem érted, hogy csinálja az a bizonyos kollégád, hogy mindenhol ott van, mindenkivel barátkozik és mindenről tud? Tippjeink segítségével te is sikeresebb lehetsz a munkádban és a munkahelyeden.

Csak pozitívan!

Fő az optimizmus! Nincs közhely, amely ennél igazabb lenne. A bizakodó emberek szerencsések szelektáló látásmódjuk miatt: sokkal inkább a kínálkozó lehetőségekre, mint az eléjük gördülő akadályokra figyelnek fel. Nem hagyják, hogy elvegyék a bátorságukat, nincs az a negatív érv, amelyre ne tudnának egy pozitívval szolgálni, ezáltal a nyertesek oldalán állnak. Hagyd el a pesszimizmust, és próbálj úgy gondolkodni, hogy tele van az a bizonyos pohár.

Szedd össze a bátorságod!

A kudarctól és a népszerűség elvesztésétől való félelmed lehet az előremeneteled legnagyobb ellensége. Megakadályoz ugyanis abban, hogy kifogásokat emelj. Márpedig azt, akinek nem szokása megmondania a véleményét, soha nem is fogják kérdezni, vagyis komolyan venni. Ezzel szemben az, aki nyílt színen hirdeti álláspontját, nyerő helyzetben van. A teendőd tehát csak kiállni a saját meggyőződésed mellett.

Ismerkedj!

A kapcsolatteremtésnél nincs kifizetődőbb üzlet. Beszédes a következő statisztikai adat: az állások felét ismerős útján töltik be. Ezért ne feledd: bárhol jársz, üzleti úton, tréningen, használd ki az alkalmat! Teremts kontaktust, beszélgess hasonló pozícióban lévőkkel – és persze cserélj névjegykártyát, hagyj nyomot magad után.Légy magabiztos!

A jó fellépés titka: beszélgetés közben nézz partnered szemébe, figyelj a testbeszédre. Játssz a mimikáddal is, hiszen így mondanivalódat hatszor hangsúlyosabbá teheted.

Merj álmodni!

Az elérendő célt okosan kell kitűzni. Nem árt, ha tervezgetés közben a realitás talaján maradsz: ha titkárnőként dolgozol, ne akarj pár éven belül osztályvezető lenni. A kellő motiváció kedvéért fontos, hogy ne mások, esetleg a társad elképzeléseit, hanem a saját álmaidat készülj megvalósítani. Még egy konkrét időpontot is megjelölhetsz, amelyet aztán igyekezz betartani. Ha úgy érezed, megfogalmaztad magadnak a kívánságodat, írd le! Például: „2012 februárjára csoportvezető leszek!" A fecnit ragaszd ki a fürdőszobatükörre: így garantáltan naponta kétszer is a szemedbe ötlik majd. Ez biztosítja, hogy a gondolat ne merüljön feledésbe, hanem szó szerinti célként lebegjen a szemed előtt.

Uralkodj magadon!

A felmerülő konfliktusok megoldásának nem az a módja, hogy úgy teszel, mintha mi sem történt volna, a szőnyeg alá söprés helyett vállald fel a problémát. A tisztázó beszélgetés előtt azonban nem árt, ha igyekszel az ellenfelünk fejével gondolkodni.

pink.hu

2012.08.17

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok