
A vidékfejlesztési miniszter úgy kívánja módosítani a rendeletét, hogy ezt a nyilvántartást csak a közétkeztetést végző, illetve a napi 29 adagnál többet előállító vendéglátóhelyeknek kell vezetniük.
A vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonságáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet úgy módosulna, hogy a napi 29 adagnál kevesebbet előállító vendéglátóhelynek nem kell anyaghányad nyilvántartást vezetnie - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
A végső fogyasztóknak szánt ételek összetételére, csomagolására vonatkozó adatokat tartalmazza az anyaghányad nyilvántartás, amelynek - minőségellenőrzési céllal - mindig a vendéglátóhelyen kell lennie.
A cél az, hogy a hatóság - ellenőrzéskor - nyomonkövethesse a felhasznált alapanyagot.
hirado
2012.11.23. 21:58