HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET

A 2014-2020-ban rendelkezésre álló 7000 milliárd forint 60 százaléka költhető el így, a legtöbb a foglalkoztatás ösztönzésére jut.
4 forinttal emelte a benzin és a gázolaj árát szerdán a Mol, előbbi átlagára 413-414, utóbbié 418-419 forintra nőtt.
Már eddig is hiába költöttek el több százmilliárd eurót, az államadósság nem csökkent - mondta Rácz Margit a 180 percben.
Erősödött kissé a forint hétfőn délelőtt: az eurót tíz órakor 295,20 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.
Mindenki igyekezett teljesíteni a nemzeti dohánybolt megnyitására vonatkozó vállalását, de voltak, akik még nem tudtak megnyitni - mondta a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.
Bevezetné a kormány az ideiglenes és a szükségellátás gyakorlatát a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban, valamint illetékmentessé tenné azt a hatósági eljárást, amelynek révén a mezőgazdasági termelő mentességet kaphat az útdíjfizetés alól.
Az euróövezeti gazdaság második negyedévi stabilizálódására utal a beszerzésimenedzser-index.
Az eurót az előző esti 293,99 forint után kedd délelőtt tíz órakor 293,66 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben.
Csökkentek a víz- és csatorna, valamint a szemétszállítási díjak, olcsóbb lett a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés is július 1-jével a lakossági rezsicsökkentés részeként.
Hétfőtől a SZÉP-kártya mindhárom "zsebéből" lehet gyógyfürdő- és strandbelépőt fizetni. Emellett a szabadidős sportrendezvények nevezési díja is bekerült a SZÉP-kártyával fizethető körbe.
A Honvédelmi Minisztérium az év második felében milliárdos nagyságrendű bevételt vár hadrendből kivont eszközei, valamint raktárakban lévő, használaton kívüli értékei eladásából.
A folyó fizetési mérleg többlete 549 millió euró volt az idei első negyedévben, a megelőző három havi 297 millió eurós szufficit, és az előző év azonos időszaki 53 millió eurós hiány után.
A bankok megmentésében a részvényeseknek és a 100 ezer eurónál nagyobb betéteseknek kell játszaniuk a főszerepet - döntöttek az uniós pénzügyminiszterek.
Magyarország a július elsejei horvát csatlakozást követően azonnal, feltételek és átmeneti intézkedések nélkül megnyitja munkaerő-piacát a szomszédos állam polgárai előtt.
A Nézőpont Intézet Gazdaságkutató Műhelye által készített, kedden az MTI-hez eljuttatott elemzés megállapítja: a jegybanki vezetőváltás egyben monetáris politikai irányváltást is jelentett.

Következő  Utolsó