HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET > Útdíjfizetés: illetékmentes lenne a termelőknek a mentesítési eljárás

t: 4832

Útdíjfizetés: illetékmentes lenne a termelőknek a mentesítési eljárás

Jelenleg nincs arra az esetre szabályozás, ha egy településen a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás átmenetileg szünetel. Pintér Sándor belügyminiszter az egyes közszolgáltatások ellátásáról és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló - a parlamentnek csütörtökön benyújtott - törvényjavaslata értelmében ilyen esetben az illetékes állami szerv a szolgáltatás ideiglenes ellátására kijelölne egyet a hulladékgazdálkodási engedéllyel, illetve hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel rendelkező szolgáltatók közül. A döntés azonnal végrehajtható, a kijelölés legfeljebb 9 hónapos időtartamra szólhatna, egyszeri, legfeljebb 3 hónapos meghosszabbíthatósággal.

Szükségellátást akkor kellene alkalmazni, ha a közszolgáltatás szünetelése miatt felhalmozódott hulladék egészségügyi kockázatot hordoz magában. A javaslat szerint ha a megyei tisztifőorvos megállapítja, hogy a kockázat mértéke elérte azt a szintet, amely különleges intézkedést igényel, a kijelölt állami szerv szervezési lépéseket tesz és gondoskodik a hulladék elszállításáról.

Az előterjesztés kezdeményezi annak kimondását, hogy illetékmentes "a mezőgazdasági termelő székhelye vagy lakóhelye és a művelése alatt álló termőföld, tanya vagy használatában lévő telephely között, termény szállítása esetén, az útdíjköteles elemi útszakaszra vonatkozó, díjmentes viszonylati jegy váltására jogosító hatósági bizonyítvány kiállítására irányuló eljárás".

A javaslat az üzemanyag-jelölő rendszer bevezetésére előírt határidő lejártát 2014. július 1-jében rögzíti.

A belügyminiszter az előterjesztés kivételes sürgős eljárásban történő tárgyalását és pénteki zárószavazását indítványozta.

hirado

2013.07.04. 12:26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek