HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET > Júliustól többet lehet fürdőzésre költeni a SZÉP-kártyáról

t: 4764

Júliustól többet lehet fürdőzésre költeni a SZÉP-kártyáról

A kormány a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére május végén döntött a kártya kibocsátását és felhasználását szabályozó kormányrendelet módosításáról. Ennek értelmében július elsejétől bővül a SZÉP-kártya zsebei között az átjárhatóság, és már nemcsak szálláshely-szolgáltatásért, hanem gyógyfürdő- és strandbelépőért is lehet mindhárom zsebből fizetni.

További változás, hogy új szolgáltatásként a szabadidős sportrendezvények nevezési díja is belekerült a SZÉP-kártyával fizethető körbe. A fürdőszövetség tagjai körében korábban elvégzett felmérés szerint a fürdőkben az új cafeteria-rendszer bevezetése óta - 2010-ről 2012-re - 38 százalékkal csökkent az utalványforgalom.

A szövetség álláspontja szerint az utóbbi években megvalósult fürdőfejlesztések fenntarthatósága érdekében, valamint népegészségügyi szempontból is fontos, hogy a SZÉP-kártyát minél többen használják fürdőlátogatásra. A szervezet ezért fordult a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amely elfogadta a szakmai szövetség javaslatát. A szervezet összesítése szerint tavaly decemberben 39 696 SZÉP-kártya elfogadóhely volt Magyarországon, az igényelt kártyák száma pedig meghaladta a 768 ezret.

A SZÉP-kártyákra összesen 71,7 milliárd forintot töltöttek fel tavaly, ebből a szabadidő eltöltésével kapcsolatos alszámlára 5,15 milliárd forint került. Ennek az alszámlának a jelentős részét a tulajdonosok a hazai fürdőkben költötték el.

hirado

2013.06.30. 12:57

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek