HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > ÜZLET > Már ellenőrzik a Nemzeti Dohányboltokat

t: 4966

Már ellenőrzik a Nemzeti Dohányboltokat

Légrádi Petra emlékeztetett rá, hogy legfeljebb 15 nap türelmi idő áll rendelkezésükre azoknak a koncessziógyakorlóknak, akik még nem nyitották meg a boltot. A türelmi idő lejárta után a kiírónak lehetősége van azonnali hatállyal megvonni a koncessziós jogot.

Légrádi Petra közölte, hogy a két illetékes hatóság, a fogyasztóvédelem és a NAV megkezdte a Nemzeti Dohányboltok ellenőrzését. A megjelent kormányrendeletnek megfelelően a dohánykészletekről szóló jelentést először szeptember 1-jén kell megtenniük a boltoknak.

A boltok nyitásakor adódott gondokkal kapcsolatban a kommunikációs vezető elmondta, hogy nem mindenki tette ki a kötelező két táblát, több helyen a cégér hiányzott, amit pótolni kell. Nem kapták meg mindenhol a teljes megrendelt dohányárukészletet, a gyártók és forgalmazók nem mindenütt látták el teljes egészében a Nemzeti Dohányboltokat.

Légrádi Petra elmondta: a régi trafikosok közül mintegy 300-an jelentkeztek további árusításra, közülük 60-at már írásban értesítettek arról, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. felajánlja a további árusítás lehetőségét.

A kommunikációs vezető hangsúlyozta, ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne további teendőjük az értesített régi trafikosoknak. A kiküldött értesítést, okiratot aláírva vissza kell juttatniuk, a nemzeti fejlesztési miniszter is szignálja hitelesítésül, és a mindkét fél által aláírt okirat birtokában folytathatja a régi trafikos a további működését.

A második körben 1417 településre meghirdetett koncessziós pályázatra idáig 2789 pályázati anyag érkezett, de ez a szám még változhat, mert a július 1. éjfélig feladott pályázatok folyamatosan érkeznek. A feldolgozásra és elbírálásra 30 nap áll rendelkezésre, ez további 30 nappal meghosszabbítható. Addig az ideiglenesen kijelölt árusok értékesíthetnek ezeken a településeken - tette hozzá Légrádi Petra.

hirado

2013.07.05. 03:19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek