HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Horoszkóp > Boszorkánypraktikák

t: 4790

Boszorkánypraktikák

Azután rázott egyet a gyűrt rongyon, és abban a szempillantásban lehullott rólam a gonosz varázslat. Ismét boldog turista voltam Krétán, a huszadik század utolsó esztendejében. Ő meg vigyorogva nyújtott felém egy pohárban valamit. Igya csak meg bátran, biztatott a mellettem ülő magyar idegenvezető lány. Isten őrizz, hogy megsértse. Nagy hatalmú asszony ő itt a faluban, mindenre van varázslata. Már nem kételkedtem. A fiatalasszonyt egyébként szemmel verte az anyósa, amikor idekerült a szigetre, mert annyira nem akarta, hogy „az a jött-ment” legyen a fia asszonya. Napokig ki sem tudott kelni az ágyból, olyan gyenge volt, a férje jött rá a baj okára. Jaj, anyám! kiáltással az ölébe kapta és hozta ehhez az asszonyhoz, hogy vegye le róla a rontást.
Talán, ha nem a magam bőrén tapasztalom, el sem hiszem az egészet. De tanulva a bölcsektől, tisztelve a világ fölfoghatatlan dolgait, lassan semmire sem mondom, hogy lehetetlen.

A közhit boszorkánynak titulálta mindazokat, akiknek valamiféle természetfeletti hatalmat tulajdonított. Aki „rontást” hozott a neki nem tetszőre, betegséget, meddőséget, jégverést, szárazságot. Leginkább a szülő nőket és a csecsemőket féltették tőlük. Ehhez kellettek a védő, óvó varázslatok, varázsszerek, hogy megakadályozzák a rossz hatalmát. A legendákban a nép fölruházta „boszorkányait” mindazon tudással, amit tán önmagának vágyott volna. Így azok képesek voltak bármilyen állat alakját magukra ölteni, macska, denevér, madár, kígyó alakjában megjelenni, mint ahogy tudtak láthatatlanná is válni. Éppúgy, ahogy kulcslyukon, kéményen át bárhová bejutni. És repülni ! Az ember legősibb vágya ez. Mindezt persze nem tudták rájuk bizonyítani. Ennek ellenére gyakorta büntették őket akár halállal is.
Álmok, szorongások, legendák tárgya a boszorka az ősidőktől fogva. Európában a tizenhetedik század után csökkent, néhol teljesen megszűnt az üldözésük. Egyre inkább megjelent a „ jó boszorka” fogalma is. Hozzá szerelmi kötésért, termékenységért, jó egészségért, oltalomért fordultak. Afrikában és az amerikai indiánok között mindmáig köztiszteletnek örvendenek a fűben, fában orvosságot felismerő füves asszonyok, a gyógyítók, a bábák.

Férjfogó varázs

Harhor, az egyiptomi istennő társat ad azoknak, akiket szeret. A szertartás péntekenként végezhető, lehetőleg növekvő vagy telihold idején:
Ékesíts föl egy oltárt illatozó vörös rózsákkal, piros színű tárgyakkal. Lehetőleg szerezd meg az istennő képét is. Helyezd az oltár közepére a tarot kártya Császár lapját egy pentákulum fölé. (A pentákulum körbe foglalt ötágú csillag.) A kör a végtelenség szimbóluma, az egy vonallal fölrajzolt ötágú csillag pedig az ártó erők és szellemek elhárítója. Elkészítheted saját kezűleg is. Ha elkészítetted az oltárt, képzeletben rajzolj egy óvó kört magad és az oltár köré. Fogj a kezedbe egy láncot, és inga módjára mozgasd a kártyalap fölött az alábbi szavak kíséretében:
Küldj Fejedelmet, Jó Királyt életemnek,
Ki mint boszorkányt és mint hitvest szerethet.
Legyen jó, soha kegyetlen,
Mint a kincsét óvjon engem
Lehessen házam, tűzhelyem,
Bőségem, békém, úgy legyen!
Küldj Fejedelmet, Jó Királyt életemnek,
Ki mint boszorkányt és mint hitvest szeret
A mondókát hétszer kell elismételni. S a hétszer meglóbált nyakláncot addig kell viselned, amíg a férjjelölt fel nem tűnik az életedben.

nana

2006.03.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok