HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Érdekességek > Elsüllyeszthetetlen Titanicot épít egy különc milliárdos

t: 4976

Elsüllyeszthetetlen Titanicot épít egy különc milliárdos

Meg akarja építtetni az éppen 100 éve szerencsétlenül járt szupergőzös, a Titanic modernizált, elsüllyeszthetetlen mását egy ausztrál milliárdos; Clive Palmer szerint a Titanic II a fényűzés netovábbja lesz.

Az ingatlanüzletből, turizmusból és bányászatból meggazdagodott mágnás hétfőn közleményben jelentette be, hogy már alá is írta a szándéknyilatkozatot egy kínai hajógyárral a Titanic modern változatának megépítéséről: az óceánjáró minden részletében a belfasti hajógyárban készült eredeti luxusgőzöst fogja utánozni, csak a vízvonal alatt lesz más, hogy elkerüljék a száz évvel ezelőttihez hasonló katasztrófát.

"Ugyanolyan fényűző lesz, mint az eredeti Titanic, de természetesen a 21. század legmodernebb technikájával, a legjobb navigációs és biztonsági rendszerekkel szereljük fel" - tudatta közleményében a különc hírében álló ausztrál nábob, akinek vagyonát 5 milliárd ausztrál dollárra (4 milliárd euró) becsülik.Egy történészekkel kiegészített tervezőcsapat már meg is kezdte a munkát - közölte Palmer, aki Blue Star Line Pty. Ltd. néven vadonatúj céget hívott életre egy egész óceánjáró-flotta működtetésére.

Kínában építenék

A CSC Jinling kínai hajógyárban készülő Titanic II a tervek szerint 2016-ban teszi meg első útját Angliából New Yorkba; Palmer elképzelése szerint a fényűzésben felülmúlhatatlan óceánjárót a kínai haditengerészet kísérné.

Az eredetihez hasonlóan a modern Titanic is 270 méter hosszú, 53 méter magas és 40 ezer tonnás lenne, kilenc fedélzettel és 840 kabinnal.Annak idején a Titanicot is "gyakorlatilag elsüllyeszthetetlenként" reklámozták.

Az egyebek közt Nyugat-Ausztráliában vasércbányákkal rendelkező Clive Palmer híres különcségeiről: tavaly például állítólag egymillió dolláros jachtot ajándékozott lányának 15. születésnapjára, három éve pedig 55 luxusautót és 1500 fidzsi-szigeteki üdülést osztott szét alkalmazottai körében karácsonyi ajándékként.

deluxe

2012.05.01

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok