HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Csináld magad! > 13 érv a gipszkarton mellett

t: 6358

13 érv a gipszkarton mellett

Napjaink egyik legmodernebb és legelterjedtebb szigetelési módja a gipszkarton, üveggyapot szigetelés. Javában tapossuk a telet, így összeszedtük, hogy milyen érvek állnak a gipszkarton mellett. Saját kezűleg is elkészíthetjük szigetelésünket, de előbb az előnyei!

A gipszkarton világszerte az egyik legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Nézzük mik az előnyei, amiért érdemes ezt a technológiát választani, ha belsőépítészetben szeretnénk felhasználni. A gipszkarton rendszer költség és időtakarékos megoldás a más technológiákkal szemben (1). Az épületet kevesebb terhelés éri, mivel könnyű szerkezetű (2). Az építés után sokkal kevesebb a sitt, hulladék (3). Fémszerkezetre szerelve, a szerelvények közé hőszigetelést építhetünk be, amely energia- és pénzmegtakarítást eredményez (4). Ugyanezt megtehetjük hangszigetelő anyaggal és zajmentessé tehetjük a helységet (5). Könnyen véshető, lyukasztható, nem kell a falat vésni (6). Esztétikailag szebb, hiszen eleve vízszintes, síkban van (7). Tűzálló, így tűz esetén védelmet nyújthat (8). Hőre nem tágul, és ezáltal nem reped (9). Olyan, mint az óceán: télen fűt, nyáron hűt, vagyis a magába szívott nedvességet csak szárazabb időben bocsátja ki, így klimatizál (10). Környezetbarát, nincs illatanyaga vagy egészségkárosító hatása (11). A vázszerkezethez erősítve stabil, szilárd szerkezetet képez (12). Megfelelő csavarokkal, szerkezetekkel ugyanúgy terhelhető, mint a vakolat (13).

Az üveggyapotról
Ha szigetelésről van szó, akkor az egyik legelterjedtebb anyag az üveggyapot. Ár érték arányban mondhatni a legjobb, hiszen olcsóbb és hasonlóan hatékony a drágább anyagokhoz képest is. Remek tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen hő-, hangszigetelő és tűzálló. Könnyen szállítható, kezelhető, csak a beépítésnél használjunk védőruhát különben vakarózhatunk. Természetes, újrahasznosított alapanyagokból készül, így az épület energiatakarékosságát elősegítve környezetünket is óvjuk. Időtálló és megőrzi hővédő tulajdonságait, akár évtizedeken keresztül is.


otletmozaik.hu

2008.12.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok