HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Horoszkóp > Hogyan hat ránk a Hold?

t: 4941

Hogyan hat ránk a Hold?

Andy Parr főfelügyelő, az angliai fürdőváros, Brighton rendőrfőnöke 2006 áprilisa és 2007 márciusa között összevetette körzetében a holdciklusok és a bűnözés alakulását. Az eredmény: telihold idején több az erőszakos cselekmény.

A német Ludwigshafen kikötőváros főrendőre már 1989-ben hasonló következtetésre jutott, és most ezt erősítette meg a Lengyel Tudományos Akadémia egy kutató csoportja is.

Két északnémet felmérés pedig bizonyítottnak találta az alkoholfogyasztás és a holdciklusok közötti összefüggést, 16 495 alkoholteszt alapján…

Az emberek többsége meg van győződve arról, hogy a Hold hat a mezőgazdasági termelésre, az alvásra, de még az orvosi műtétekre is.

A felsőbajorországi Chiemsee-körzet parasztjai ősidők óta apáról fiúra hagyományozzák, milyen holdciklus idején hogyan kell magot vetni. Nos, ez az érem egyik oldala. A másik a tudomány sommásan kiábrándító véleménye.

Josef Fried professzor, a heidelbergi Max Planck Intézet asztronómusa szerint „a gravitációs ha táson (apály-dagály) és a fényeffektuson kívül a tudomány semmiféle emberre gyakorolt hatást nem ismer el.

” Az Observatoire de Paris tudósai szerint „akár két egymáshoz közel álló ember kölcsönhatása is nagyobb, mint a Holdé”. Akkor, merül fel jogosan a kérdés, miért ragaszkodik annyi ember a holdhatás illúziójához?

A tudósok szerint a válasz egyszerű: az ember gyarló, és úgy érzi, tévedései kiküszöböléséhez jól jön az a meggyőződés, hogy nála magasabb erők működnek közre élete történéseiben.

blikk

2007.11.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok